Svěřenci trenéra Martina Šetlíka přivítají dnes v hale Slavie VŠ Plzeň na Borech od 18 hodin v předehrávce 9. kola nejvyšší domácí soutěže celek Karviné.

V Plzni dojde k přímému souboji sousedů v tabulce. Na třetí místo, které nyní okupuje s jedenácti body Talent, si brousí zuby čtvrtá Karviná. Ta má po osmi kolech na svém kontě o pouhý bod méně.

Západočeši v extralize vyhráli čtyřikrát v řadě, naposledy přivezli dva body v sobotu z horké půdy Dukly a doma by rádi na šňůru vítězných duelů navlékli pátý korálek. „Chceme samozřejmě potvrdit poslední výsledky a doma bodovat naplno," nepřipouští si jiný výsledek kouč Talentu Martin Šetlík.

Proti sedminásobnému mistrovi z posledních deseti sezon to ale nebudou mít plzeňští borci jednoduché. „Karviná vstoupila do sezony výborně. Doma ještě nezaváhala, a když venku prohraje, tak vždy až v posledních minutách a po velkém boji," všiml si Šetlík.

Oba dnešní soupeři se z minulých ročníků extraligy velmi dobře znají. „Pár lidí se tam oproti minulé sezoně vyměnilo, vrátil se například Sliwka, na druhou stranu odešel Petrovský. Ale věřím, že utkání zvládneme. Potom nás čeká reprezentační pauza, takže se není na co šetřit a dáme do toho všechno," slibuje na klubovém serveru plzeňský trenér.

Plzeňská série výher je o to cennější, že tým nemůže nastupovat k zápasům v kompletním složení. Kromě dlouhodobě zraněného Lukáše Horkého neodehrál poslední duel v Praze ani Martin Kavka, který má natržený stehenní sval. „Ten nám bude chybět tři až šest týdnů," očekává dlouhou absenci letní přerovské posily Šetlík.

To ale není vše. Smolně dopadl zápas na Dukle pro křídelníka Petra Vinkelhöfera, se 44 brankami nejlepšího střelce Talentu. Ten po tvrdém střetu utrpěl otřes mozku, odvezli ho do nemocnice a tam zůstal až do pondělí. „Naštěstí mělo jít o lehčí otřes, takže je určitá naděje, že k utkání proti Karviné bude k dispozici. Uvidíme, jak se bude cítit na tréninku," dodal Martin Šetlík.

Program 9. kola extraligy: Talent M.A.T. Plzeň – Karviná (ST 18.00, hala Slavie VŠ v Borském parku), KP Brno – Kopřivnice (SO 17.00), Lovosice – Dukla Praha (NE 10.30), Hranice – Jičín (NE 10.30), Přerov – Zubří (NE 10.30), Zlín – Frýdek-Místek (NE 18.00).