Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň se probojovali do elitní šestičlenné skupiny, která si to rozdá o medaile. Svoji pouť na medailovým snem zahájí Západočeši dnes na hřišti Lovosic, duel začne v 17 hodin.

„Ta pauza byla nezvykle dlouhá, nicméně pro všechny týmy stejná. Kluci už jsou nažhavení a je vidět, že už chtějí hrát," říká trenér plzeňského týmu Martin Šetlík.

„Na druhou stranu nám ta přestávka pomohla v tom, že jsme doléčili virózy několika hráčů. Pořád nám ale chybí zranění Petr Linhart a Josef Pohlmann. Nadstavbu tedy začneme pouze s jediným levákem Petrek Kustem. Oba marodi snad budou moci zasáhnout alespoň do druhé poloviny nadstavby," doufá kouč Talentu.

Reálnou šanci na zisk titulu má ještě všech šest účastníků elitní skupiny. Vždyť rozdíl mezi prvním Jičínem a šestým Zubří je pouhých šest bodů. A hrát se bude o bodů 20.

Po nejvyšších příčkách pokukují také házenkáři Plzně, ti na pátém místě ztrácejí na aktuálního lídra pět bodů.

„Samozřejmě chceme uhrát co nejlepší výsledek. Já se ale držím toho, že musíme jít zápas od zápasu, a uvidíme, jaký bude průběh celé nadstavby," uvedl Martin Šetlík.

„Celý tým určitě myslí na medaili a ta šance, že budeme do třetího místa, je velice reálná. Bude to ovšem chtít přivézt nějaké body také ze hřišť soupeřů," tuší trenér Plzně.

První krok v tomuto plánu mohou udělat plzeňští borci už dnes v Lovosicích. Na stejném místě zakončil Talent také základní část extraligy, před čtyřmi týdny prohrál na severu Čech 28:34 a svému soupeři má tedy co vracet.

„Nedařila se nám hra v postupném útoku, kdy jsme Lovosicím doslova odevzdali hrozně míčů a z toho jsme asi osmkrát lacino inkasovali. Když se těchto technických chyb vyvarujeme, tak to bude vyrovnané utkání," předpokládá Šetlík.

Na postu pravého křídla naskočí za zraněného Linharta talentovaný Jan Blecha. „Už na tom postu trénuje 14 dní a zaskakoval tam také v minulé sezoně. Samozřejmě to pro něj nebude jednoduché, ale já nechci spekulovat, jestli to zvládne. Musí to zvládnout," říká rezolutně kouč Plzně.

Střední spojka Talentu Lukáš Král si po replastice křížového vazu na obnovenou premiéru v extralize nejspíš ještě počká. „Ještě nejsem úplně rozhodnutý, ale myslím si, že svoji šanci během nadstavby dostane," přiznal Šetlík.

Házenkáři Plzně si budou muset dát pozor hlavně na lovosického Jiřího Motla, tento český reprezentant jim nasázel v posledním utkání dvanáct branek.