Ale diváci, kteří vydrželi čekat a přišli o úvod fotbalového zápasu Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Viktorií Plzeň, rozhodně nelitovali.

Plzeňští borci se jim odměnili vítězstvím 30:27, natáhli šňůru svých extraligových výher na pět v řadě a minimálně do víkendu se posunuli na druhé místo v tabulce.

Patálie s dopravou a méně času na rozcvičení nebyly na házenkářích Karviné vůbec znát a hosté se ve 3. minutě dostali do vedení 2:0. Plzeň ovšem rychle zareagovala a čtyřmi brankami v řadě otočila vývoj utkání.

Ve 20. minutě měli domácí stále náskok dvou gólů (10:8), ale potom se jejich stroj zadrhl. Karviná toho dokonale využila a ve 27. minutě to byla zase ona, která vedla 13:11 a držela otěže utkání ve svých rukách.

S tím se ale domácí nechtěli smířit. Zkušeného Motlíka nahradil v brance mladý Šmíd a do konce prvního poločasu Plzeň vyrovnala na 14:14.

Po změně stran se vrátil do branky Motlík a házenkáři Talentu si vypracovali čtyřgólový náskok (23:19 ve 44. minutě). Následně snížili hosté na 21:23 a trenér Plzně Martin Šetlík si vybral oddechový čas, aby své svěřence uklidnil.

První pokus Karviné snížit na rozdíl jediné branky zmařil chycenou sedmičkou Motlík, ale v 56. minutě už se to Severomoravanům podařilo. Po brance Hanische to bylo 27:26 pro Talent a schylovalo se k velkému dramatu.

Linhart a Fořt ovšem vrátili Plzni dostatečný náskok, a když se do prázdné branky při hře Karviné v sedmi hráčích v poli trefil Šindelář, bylo o vítězi rozhodnuto. Vančova proměněná sedmička už dala výsledku jen definitivní podobu – 30:27 pro Plzeň.

„Vzhledem k absenci zraněných hráčů je to pro nás nesmírně cenné vítězství. Mimo hru jsou Kavka, Horký a po otřesu mozku neměl hrát ani Vinkelhöfer. Ale vzhledem k tomu, že Jakub Škvařil dostal ve 37. minutě červenou kartu, tak musel nastoupit. A zvládl to výborně, především v obraně," uvedl kouč plzeňského týmu Martin Šetlík.