Ve středeční extraligové předehrávce totiž úřadující český mistr vyhrál na půdě Hranic 23:16 a vrátil se do čela extraligového pelotonu.

„Jsem spokojený s naším výkonem a jsem rád, že kluci neponechali nic náhodě. Vzali za to hned od začátku a v utkání byli jasně lepší," těší trenéra Talentu Martina Šetlíka.

„Nutno ale podotknout, že Hranice trápí zranění a nastoupily bez čtyř hráčů. O to jsme to možná měli jednodušší," přiznal kouč Plzně.

Tým z Moravy podruhé v řadě na domácí půdě padl. „První poločas Plzeň sice vedla, ale i tak to bylo vyrovnané. Dostali jsme za celý zápas třiadvacet branek, to je pro obranu dobrá vizitka. Dali jsme ale jen šestnáct gólů, což znamená, že to s námi bylo v útoku velice špatné," uvědomuje si kouč Hranic Libor Hrabal.

„Ztráceli jsme míče, dělali technické chyby a neproměňovali příležitosti. Ve druhém poločase se Plzeň už dostala do vysokého náskoku, který si uhlídala," dodal Hrabal.

Už v neděli ale čeká házenkáře Talentu mnohem tvrdší oříšek. Od 11 hodin odehrají v Permu proti místním Medvědům odvetný duel 2. předkola Poháru EHF.

První zápas Plzeň doma prohrála 23:25, ale druhý poločas vyhrála 13:11 a ukázala, že i silný Perm se dá porazit.

„Na klucích se první utkání podepsalo určitě pozitivně. Je vidět, že si daleko více věří, a jsem přesvědčen, že se v Permu ještě o postup popereme," burcuje Martin Šetlík.

„Pokud se vyvarujeme jistých věcí a zahodíme tu nováčkovskou nervozitu, máme šanci na úspěch. Očekávám opět velmi vyrovnaný a těžký zápas," dodal Šetlík.

TJ Cement Hranice – Talent M.A.T. Plzeň 16:23 (9:12)

Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 4/2:3/2. Vyloučení: 3:4. Diváci: 195.

Hranice: Kučerka, K. Magrla – P. Magrla 1/1, Rachač 2, Hlaváč, Brož 3, Kobliha, Hastík 2/1, Mičkal 7, Samiec, Třeštík 1. Trenér: Libor Hrabal.

Talent: Motlík, Šmíd – Petrovský 1, Fořt, Linhart 3, M. Škvařil 5, J. Blecha 4, Vinkelhöfer 2, M. Tonar 2, Loskot 3/1, J. Škvařil 1, Horký 2, Šindelář, Kavka. Trenér: Martin Šetlík.

Další program 7. kola: Lovosice – Litovel (SO 17.00), KP Brno – Jičín (SO 17.00), Frýdek-Místek – Zubří (NE 10.30), Přerov – Karviná (NE 14.30), Zlín – Dukla Praha (NE 16.00).