Uplynulý pátek se trojnásobný mistr extraligy z posledních tří let vrátil z šestidenního kondičního soustředění v Rakousku, kde zahájil přípravu na sezonu. „Soustředění hodnotím kladně, protože nám vyšlo počasí a klaplo všchno, co jsme si naplánovali," řekl trenér Talentu Martin Šetlík.

Oproti loňskému soustředění tým v Rakousku vynechal kola a zaměřil se na běhání. „Na kola to tam nebylo úplně optimální, protože je tam hodně převýšení a neustále se jede do kopce. Kola pro nás nesplnila ten správný účel," vysvětlil Šetlík změnu.

„Tak jsme se zaměřili na vytrvalost, ke které se po celou sezonu nedostaneme. Pilovali jsme sílu a částečně i rychlostní vytrvalost. Teď v hale přecházíme do rychlostní vytrvalosti, zapojujeme i míč formou herních situací a samozřejmě pořád pokračujeme v nabírání kondice," dodal kouč.

Házenkáři jsou rozdělení na skupiny a trénují dvakrát denně po hodině a půl. Jedna parta je v posilovně, druhá trénuje na palubovce, pak se to otočí. „Dvoufázově budeme trénovat tento i příští týden. Pak už se to bude upravovat podle přípravných utkání," uvedl.

Do přípravy se hned od začátku zapojila posila z Hranic Jakub Šíra. „Jsem s ním spokojen. Bez problémů zapadl do kolektivu," konstatoval Šetlík s tím, že srbské posily se do přípravy zapojí v polovině srpna po evropském šampionátu juniorů.

Kouč Talentu se ještě vrátil k losu Poháru EHF. „Neměli jsme štěstí. Kolding, ale i jakýkoliv soupeř z Dánska je ta nejvyšší kvalita. Nicméně takhle to vyšlo a my se s tím budeme muset poprat. Důležité bude zvládnout první utkání 
v Dánsku," tvrdil.

Na hledání informací soupeře je zatím čas, protože pohár se hraje začátkem října. „Dánská soutěž začíná o týden déle než česká extraliga, ale oni zase hrají 
i úterky. Tuším, že Kolding do vzájemného zápasu odehraje šest kol v lize a z těch budeme čerpat informace. Jeden z cílů do sezony je postup do základní skupiny, ale uvidíme, jak to dopadne," podotkl Šetlík s tím, že v extralize nemůže být jiný cíl než obhajoba titulu.