Nejprve v předehrávce prvního kola extraligy vyhráli v Karviné 34:32 a potom po výsledcích 26:26 a 24:17 postoupili přes italské Bolzano v Poháru EHF do druhého kola.

Přílišnou euforii ale trenér Plzně po vyřazení italského vicemistra krotit nemusel.

„Měli jsme v neděli společnou večeři a tím to skončilo. Teď nás zase čeká extraligový program. Do dalšího zápasu poháru proti Permu odehrajeme nějakých pět šest kol," říká kouč Martin Šetlík.

Úspěšnou sérii by Talent rád prodloužil a první možnost k tomu bude mít už zítra.

Ve druhém kole extraligy se Západočeši představí domácím fanouškům. Do Městské sportovní haly přijede Přerov a zápas začne v 10.30 hodin.

Podle řady trenérů ostatních mužstev je právě Přerov největším aspirantem na sestup. „Pro nás bude důležité hlavně to, abychom se dokázali namotivovat a to utkání odehráli v pohodě. Také chceme dát prostor všem hráčům ze střídačky," slibuje Martin Šetlík.

Přerov v prvním kole prohrál ve Frýdku-Místku vysoko 26:37, přesto se rozhodně neporazí sám. „Mají zkušeného Hradila, který tým táhne. V obraně vyniká Valášek, v útoku zase Pernička na křídle a Zemánek na střední spojce. Na ty si musíme dát pozor," poukazuje Martin Šetlík.

Program 2. kola extraligy mužů: Dukla Praha – Hranice (SO 16.30), Karviná – Zubří (NE 10.30), Talent M.A.T. Plzeň – Přerov (NE 10.30, Městská sportovní hala), Zlín – Lovosice (NE 16.00), Jičín – Litovel (NE 17.00).

Předehráno ve čtvrtek: Brno – Frýdek-Místek 27:23 (13:13).