Obhájci českého titulu nejprve nastoupí v 10.30 hodin v Břvích u Prahy k utkání proti druholigovému nizozemskému celku Emmen a na stejném místě se od 15 hodin střetnou s pražskou Duklou.

„Využijeme toho, že jsou tady Holanďané na soustředění. Půjde o dva zápasy během jednoho dne, takže budeme chtít dát prostor všem hráčům a tentokrát nebudeme klást takový důraz na výsledek," přiznává trenér plzeňského týmu Martin Šetlík.

„Teď jsme v nějaké fázi nabírání kondice, takže chceme, aby měly zápasy dobré tempo. Jak v obranných, tak v útočných činnostech si vytyčíme určité cíle a ty budeme chtít splnit," uvedl kouč Talentu.

Do Břví odjede Plzeň se dvěma gólmany – v brance dostanou příležitost Radek Motlík a Filip Herajt. „Oba by měli odchytat stejnou porci času. Další brankář Karel Šmíd pokračuje v rekonvalescenci zraněného nártu a ještě deset dní bude mít volno," prozradil trenér Martin Šetlík.

Kromě gólmana Karla Šmída a levé spojky Milana Škvařila, který si plnil reprezentační povinnosti, se v pondělí do tréninku zapojili všichni hráči včetně uzdravených Jakuba Tonara a Jana Blechy.

Nejlepší střelec Talentu Milan Škvařil bude Plzni chybět i nadále, protože byl včera nominován k závěrečnému soustředění seniorské reprezentace před dvěma kvalifikačními zápasy o postup na mistrovství světa proti Turecku.

„S tím jsme museli počítat. Samozřejmě jsme rádi, že máme nějakého zástupce v české reprezentaci, a na levé spojce dostanou šanci ostatní hráči," dodal Martin Šetlík.

Další přípravné utkání bude následovat v úterý 19. ledna v Aue a v pátek 22. ledna se házenkáři Talentu utkají se stejným soupeřem doma.