Wildt se totiž přes konkurenty Davida Poloze a Jana Chmelíka dostával hodně málo na hřiště a Talent jej posílal na střídavý start do druholigové Košutky. „Jde o limitovaný přestup, což je podobné hostování. Jsem hráčem Strakonic, ale jen do zbytku sezony. Poté se bude řešit, co dál,“ vysvětlil dvaadvacetiletý házenkář.

Na Wildta se poptávaly samy Strakonice. „Měly zájem, abych dohrál sezonu u nich. Byla to pro mě výzva více se ukázat, protože v Plzni jsem toho moc nenahrál. Rád bych Strakonicím pomohl zachránit extraligu. Tak snad to bude prospěšné pro obě strany,“ uvedl Wildt.

V novém působišti začal dobře, protože Strakonice překvapivě porazily druhé Zubří 29:26 a Wildt k tomu přispěl jedním gólem. „Odehrál jsem celkem asi 25 minut, takže spokojenost,“ těší křídelníka.

„Mám radost, že jsme vítězstvím pomohli i Plzni,“ dodal Eduard Wildt.

Do strakonické kabiny zapadl dobře. „S kluky se znám dobře z různých akcí, jako je plážová házená, nebo z utkání první ligy za béčko Talentu. Myslím si, že mě přijali dobře a je tady také super parta,“ tvrdil.

Strakonice se na jaře utkají s Plzní 18. března na západě Čech. „Moc se na to těším,“ přiznal Wildt.

Zatímco s Plzní bojoval o titul, na jihu Čech musí počítat se skromnějšími cíli. Přestože poslední Strakonice ztrácejí na osmé Brno dva body, hlavní metou klubu stále zůstává záchrana. „Play-off by byla třešnička na dortu, ale primární je zachránit extraligu,“ popsal cíle Eduard Wildt.

JEDNOU Z OPOR  basketbalistů Lokomotivy při vítězství 67:60 nad Sokolem Pražským byl Václav
Honomichl (na archivním snímku v bílém).
Lokomotiva zakončila základní část výhrou