Vrcholící série kritérií pokračuje v Plzni. Ať už však dnešní Grand Prix Sivres dopadne jakkoliv, titulu se po roční odmlce zmocní jezdec týmu AC Sparta.

V čele průběžného pořadí je totiž čtveřice borců rokycanské stáje a tři z nich mohou pomýšlet na trofej. Nejvíc asi lídr Tomáš Okrouhlický, za nímž následují Tomáš Holub a Jiří Nesveda, který předtím ovládl ligu už šestkrát.

„Mezi jezdci jsou sice malé bodové odstupy, ale k titulu má nejblíž Okrouhlický," souhlasí Jan Kotal. „O prvenství by ho mohly připravit snad jen neúčast v závodech, případně pád nebo fatální defekt," doplňuje organizátor série.

Patnáctý díl ligy startuje v areálu SKP Rapid v Doubravce v 17.30 hodin, ale už v 16.00 hodin tu začne dětská McDonald's Tour.

Na odrážedlech a malých kolech se utkají děti v kategoriích šest až dvanáct let. Následují souboje starších žáků (13 – 14 let) a kadetů (15 – 16 let). Vítěz každé kategorie, kluk i děvče, obdrží dres McDonald's Tour.

V Grand Prix Sivres se potom střetne znovu výkvět silničních, dráhových a cyklokrosových specialistů. Do Plzně dorazí třeba čerstvý vítěz světového poháru handicapovaných cyklistů Jiří Ježek (DAS – Duratec), ale start na domácí dráze zvažoval rovněž František Raboň z profesionální stáje Omega Pharma – Quickstep.

Průběžné pořadí Giant ligy: 1. Okrouhlický 253 b., 2. Holub 246, 3. Nesveda 242, 4. Pávek 174 (všichni AC Sparta), 5. Fürst (Dukla Praha) 154.