Cyklistická Giant liga píše už 21. kapitolu. Letošní seriál kritérií má za sebou dva závody a v úterý se v Plzni na dráze v areálu SK Rapid na Lopatárně jede třetí – Grand Prix Cube.

V hlavním závodě mužů Elite se v dresu lídra představí obhájce titulu Martin Boubal z týmu Hello CTW. Zkušenému jezdci sice nevyšel úvodní podnik, ale poté v rámci GP West Bohemia už Boubal při neúčasti největších rivalů ze Sparty zvítězil a soutěž vede o šest bodů před Janem Šubrtem (Cyklo Atom). Ten minule překvapil čtvrtým místem.

I dnes se očekává, že o prvenství se utká právě Boubalův tým s konkurencí z celků AC Sparta, Dukla Praha, Favorit Brno či CK Příbram– Fany Gastro, která vyrazí do boje s chutí sesadit lídra z čela série.

Mezi ženami se v dresu vedoucí závodnice ukáže Kristýna Burlová z profistáje Lotto Soudal a v kategorii juniorů Milan Kadlec (Dukla Praha). Jezdcům Masters (nad 40 let) kraluje Petr Ruman (Cyklo Atom), když ale naposledy zvítězil Martin Slaník. Puntíkatý dres nejaktivnějšího jezdce oblékne posila Sparty a vítěz úvodního dílu Pavel Kelemen.

Grand Prix Cube startuje na Lopatárně v 17.30 hodin.

Po odstoupení Václava Pecha si pro vítězství v Rallye Šumava Klatovy už jistě dojeli čeští šampioni Jan Kopecký (vpravo) se spolujezdcem Janem Hlouškem.
Pecha zastavily trable s hydraulikou, Rallye Šumava pak ovládl Kopecký