Z výhry se radoval Václav Viktorín. Rodák z Březové jedoucí v dresu Sparty vyhrál první bodovací spurt a rozjel tak závod, který zakončil svým triumfem.

Sportovní odpoledne ovšem odstartovala Dětská McDonald's Tour, které se zúčastnili zájemci od 6 – 12 let. Necelá šedesátka dětí si tak vyzkoušela opravdový cyklistický závod v centru města.

Na startu Grand Prix Březová byl i loňský vítěz Martin Boubal, který ovšem tentokrát závod nedokončil.

Táhlé stoupání do cíle, které dělalo problém řadě jezdců, právě vítěznému Viktorínovi sedělo nejlépe.

V nájezdu do druhé bodovačky odskočil právě Viktorín s Okrouhlickým (oba AC Sparta) a vytvořili si slušný náskok. Dvojici pak ještě sólově dojeli Ladislav Fabišovský (Madeta Fitness) a Tomáš Holub (Sparta). Silná čtyřčlenná skupina vzorně spolupracovala a náskok si dovezla až do cíle.

Ze zaslouženého vítězství na domácí půdě se tak mohl radovat Václav Viktorín (AC Sparta Praha), který se před blížícím se mistrovstvím republiky předvedl ve vynikající formě.

„Byl to pro mě domácí závod. Znám ten okruh a cítil jsem dobrý nohy," uvedl v cíli Václav Viktorín. „Šel jsem do toho naplno, vyhrál jsem první bodovačku a věřil, že to vyjde," doplnil vítěz.

V dobré kondici se představili i domácí jezdci Teamu bike Březová Radovan Fišer a Pavel Kodl, kteří skončili na 10. a 11. místě celkového bodování. Radovan Fišer měl navíc defekt předního kola, který ho trochu rozhodil, a ztratil tak závodní rytmus.

Nejaktivnějším jezdcem se stal opět Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha) a pohlídal si puntíkovaný dres aktivity do dalšího závodu.

Mezi juniory vládl ve zdrcujícím finiši Martin Kubík (TJ Plamen Chodov) a v kategorii masters nad 40 let až v samotném závěru uspěl Karel Kopr (KC Slavia Praha).

Grand Prix Březové u Sokolova (45km): 1. Viktorín 24 b. (čas 1:09:05 hod.), 2. Holub (oba AC Sparta Praha) 19, 3. Fabišovský (Madeta – Fitness) 15, 4. Okrouhlický 13, 5. Nesveda (oba AC Sparta Praha) 3.

Powerad Cup juniorů: 1. Kubík (TJ Plamen Chodov). Kiss Proton prestige (soutěž aktivity): 1. Okrouhlický 10. NaCesty.cz Cup ( nad 40 let): 1. Kopr (KC Slavia Praha).

Giant liga průběžně: 1. Nesveda 203 b., 2. Holub 162, 3. Okrouhlický 148.