„Měli jsme jen krátké volno, od pondělí už zase budeme trénovat,“ řekl plzeňský kouč Marek Kopecký už po vítězství nad Chrudimí (2:1) na konci loňského roku.

„Ještě příští pátek hrajeme venku se Žabinskými Vlky. Pak bude mít liga skoro měsíc reprezentační přestávku kvůli mistrovství Evropy, tak věřím, že bude prostor, aby si kluci odpočinuli,“ naznačil trenér Interobalu Plzeň.

Jenže část z jeho svěřenců bude v národním týmu, takže těch se volno netýká. Po reprezentační přestávce bude obhájce titulu dohánět i manko zápasů, které zameškal kvůli podzimnímu startu v Lize mistrů.

Roman Potočný pózoval fotografům před tréninkem u znaku plzeňské Viktorie, přichází z Ostravy do konce jara na hostování s opcí.
FOTO, VIDEO: Jsem rád, že teď budu stát na straně Viktorky, usmíval se Potočný

Interobal je momentálně 12 bodů za vedoucí Chrudimí a na druhé Teplice jich ztrácí osm, ale má o tři zápasy méně, takže pokud je všechny zvládne za tři body, může poskočit na druhou příčku.

„Boj o čelo ještě nevzdáváme, stát se může cokoliv. Ale čekají nás těžké zápasy – Teplice doma, jedeme na Slavii,“ připomněl Kopecký los ve zbytku základní části.

„To, co jsme dokázali v minulé sezoně, byl takový malý zázrak. Ale tým má velkou vnitřní sílu, umí se připravit na velké zápasy. S Chrudimí jsme si to dokázali,“ doplnil kouč Interobalu.