V hale Slavie VŠ na Borech se výběru zúčastnilo patnáct nových hráčů, kteří se ucházeli o místo v kádru nováčka Chance futsal ligy. Z nich si trenér Indossu Petr Kučera vybral sedm nových tváří.

Nejvíce kouče zaujala čtveřice Pavel Mariánus, František Rusňák, Adam Like a Matěj Dobiáš. „Všichni přicházejí z velkého fotbalu, oblékali dres divizních Rokycan a nyní budou působit v nižších soutěžích v Německu, kde budou trénovat jen jednou týdně, a budou tak mít více času na futsal. U všech čtyřech už se pracuje na jejich futsalové registraci," říká Kučera.

Do letní přípravy naskočí z kempu ještě trojice Martin Šlajs, Marek Nachtmann a Michal Meszároš. „U nich registraci zatím neděláme, ale dostanou společně s ostatními šanci poprat se o místo v kádru," doplňuje trenér.

Další novou tváří je slovenský brankář Pavel Prekop, který v Plzni rok studoval na Západočeské univerzitě. „Je to kvalitní gólman se zkušenostmi ze slovenské futsalové nejvyšší soutěže, kde oblékal dres Košic. Na Slovensku dokončil vysokou školu a nyní se do Čech vrací kvůli futsalu," říká trenér Indossu.

Indoss usiluje také o Tomáše Štveráka, který v Plzni na jaře hostoval. Předtím působil v prvoligovém Benagu a nyní je volným hráčem. „Jeho příchod je na dobré cestě," říká.

Do přípravy, která začne 20. července, se zapojí i stávající kádr, celkem pak dvacet hráčů v poli a tři brankáři.

„Trénovat budeme třikrát v týdnu. Dvakrát v hale, jednou týdně budeme venku nabírat kondici. V plánu máme i pět přípravných zápasů se soupeři z první a druhé ligy," dodává Petr Kučera.

Do Chance futsal ligy vykročí futsalisté Indossu 11. září utkáním v Brně proti domácímu Helasu.