Futsal Luciii Kupilíkové učaroval, vrhla se do něj po hlavě a svými výkony v dresu nově utvořeného ženského týmu SK Interobal Plzeň si vysloužila kapitánskou pásku.

Na červnovém ženském mistrovství republiky v Plzni si jejích výkonů všiml i reprezentační trenér Karel Krakovčík a pozvánka na sraz českého národního týmu na sebe nenechala dlouho čekat.

„Byla jsem překvapená, že mě trenér Krakovčík pozval. Přiznám se, že po tak krátké době ve futsalu jsem s něčím takovým nepočítala. Možná se za mne přimluvila i moje spoluhráčka z Interobalu Blanka Beštová, která už v reprezentaci byla,“ usmívá se Lucie Kupilíková.

Ilustrační foto
Příprava Viktorie začne třetího ledna

Podzimní reprezentační sraz brala jako zajímavou zkušenost, nic víc. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že si mě trenér vybere do užšího kádru,“ říká skromně.

Minul týden prožila reprezentační premiéru na turnaji tří zemí v Budapešti. A vyšla jí nad očekávání.

Češky v prvním zápase podlehly Slovenkám 3:6, Lucie však vstřelila dvě branky. Jedním gólem pak přispěla k překvapivé a velmi cenné výhře 2:1 nad Polskem, které patří mezi šestku nejlepších ženských futsalových týmů v Evropě. Polky potom porazily Slovensko 3:0.

Lucie Kupilíková se při své reprezentační premiéře stala se třemi brankami nejlepší střelkyní turnaje.

„Kdyby mně tohle někdo řekl na začátku roku, když jsem s futsalem začínala, nevěřila bych mu. O to jsem byla po turnaji v Budapešti šťastnější. Byla to nádhera, splněný sen,“ svěřuje se.

Václav Lomička.
Václav Lomička oslavil sedmdesáté narozeniny

Střílení gólů ji baví, a nejen ve futsale. Spolu se spoluhráčkou Evou Hanzíkovou je Lucie s devatenácti góly nejlepší střelkyní ženské fotbalové divize D.

V Budapešti sehrály Češky proti Slovenkám smolný zápas. „Měly jsme herní převahu i více šancí, ale nedokázaly jsme je proměnit. Navíc soupeřky nás dokázaly potrestat za naše individuální chyby. Proti Polsku to byl úplně jiný výkon, poučily jsme se z chyb ze zápasu se Slovenskem a poprvé v historii českého ženského futsalu Polky porazily,“ cení si devětadvacetiletá zdravotní sestra ortopedické a rehabilitační kliniky SMC v Červeném Hrádku.

Lucii se daří skloubit náročné povolání s fotbalem i futsalem. „Mým šéfem je Petr Nepraš, dlouholetý lékař fotbalistů Viktorie Plzeň. Má pro sport pochopení a díky tomu se fotbalu i futsalu mohu věnovat,“ pochvaluje si Lucie, jejíž sportovní kariéru dvakrát přerušila vážná nemoc – při fotbalovém zápase jí nejprve postihl těžký astmatický záchvat, podruhé před tréninkem pak mozková příhoda, po které ochrnula na pravou stranu.

Velká bojovnice Lucie se ale pokaždé dokázala ke sportu vrátit, teď dokonce na reprezentační úrovni.

Klobouk dolů!