Chotíkovská škola se neztratila ani v individuálních závodech na 25 metrů volným způsobem. Jan Kraus skončil 35. ze 107 školáků. Ve štafetě na 6x25 metrů nejlépe dopadla ZŠ Jičín, ZŠ a MŠ doplavala na šestém místě. Z chotíkovských děvčat byla nejlepší Lucie Šípová na 61. místě z 91 žákyň.

„Plavalo se mi dobře. Na závod jsem se těšil. Trénoval jsem a plavání mám rád. Když budeme druzí nebo třetí, tak to bude pěkné,“ říkal v průběhu finále Jan Kraus z chotíkovské školy.

Na republikovém finále reprezentovala Plzeňský kraj ještě ZŠ a MŠ Nýřany. Natálie Šerá doplavala 47. v individuálním závodu a stejnou pozici obsadil Jan Bednář z téže školy. Ve štafetě na 12x25 metrů volným způsobem skončila ZŠ a MŠ Nýřany jedenáctá, vyhrála ZŠ Rošického Jihlava. Na 4x25 metrů s deskou triumfovala ZŠ Školní Česká Lípa, ZŠ a MŠ Nýřany se umístila na deváté příčce. „Na závody jsem se strašně těšila. Plavalo se mi dobře. Plavu závodně za Nýřany,“ povídala Danielle Třešková.

Historicky první republikové finále v plavání SLZŠ nadchlo patronku závodů, mistryni Evropy Petru Chocovou. „Je to úžasné. Moc jsem si užívala nástupy dětí, protože tak nádherné nástupy my na závodech nemáme. Atmosféra je perfektní,“ chválila Chocová.

Petr Frydrych.
Hvězdné házení ozdobí bronzový oštěpař Frydrych