Postupně přešel přes Tokudu z Japonska, Itala Eremina, ve čtvrtfinále vyřadil Izraelce Oliela, v semifinále Francouze Okalu a ve finále si poradil se Sanchezem Izquierdem ze Španělska 6:4 6:3. Výsledkem byl turnajový triumf mezi muži, který znamená 477. místo na aktuálním světovém žebříčku.

Na Turecké riviéře čeká talentovaného českého tenistu v tomto týdnu ještě jeden turnaj z kategorie Futures. Teprve pak se vrátí domů, aby se připravil na další start v Davisově poháru.

Společné se zkušenými tenisty Jiřím Veselým a Lukášem Rosolem je totiž Jonáš Forejtek v nominaci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila na utkání na Slovensku (6. a 7. března), v němž půjde o účast na finálovém turnaji v Madridu.

Daviscupový tým doplňují ještě další mladíci Zdeněk Kolář a Vít Kopřiva. Utkání se Slovenskem se bude hrát na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru.

Loňský nejlepší junior světa Forejtek zvládl při premiéře v Bosně obě dvouhry, tu druhou za nerozhodného stavu 2:2.

V září minulého roku šéf Talentu Pavel Drobil (druhý zprava) gratuloval trenérovi Michalu Tonarovi k 50. narozeninám. Teď se jejich cesty rozešly.
U házenkářů mistrovského Talentu po sezoně skončí trenér Tonar