Do finále cyklistické Giant ligy nastupoval Martin Boubal už jako jistý vítěz letošního ročníku. Lídr stáje Hello CTW měl skvělé nohy a Velkou cenu Inkomo vzduchotechnika v Plzni jasně ovládl. Druhý v závěrečném bodovaném závodu skončil Richard Habermann ze Sparty a pojistil si tak druhou příčku v sérii. Třetí ve finále skončil Martin Voltr (Favorit Brno).

„Suprově mě to sedlo a vítězství se rodilo bez problému. V týmu vládne spokojenost,“ rozplýval se Boubal, který v lize obhájil prvenství z loňska.

Muži tentokrát dříve startující juniory, ženy a jezdce kategorie Masters dostihli až po devíti kilometrech. Hned poté vyrazil do útoku Boubal, osamoceně vzdoroval soupeřům a deset posbíraných bodů ho vyneslo do čela pořadí. Na druhé příčce se držel Habermann. Na šestadvacátém z šedesáti vypsaných kilometrů se pak se zrodil rozhodující únik čtveřice jezdců. Spolu s Boubalem a Habermannem prchli z hlavního pole ještě Voltr a junior Richard Kobr z RKCA, který tím potvrdil triumf ve své kategorii.

Peloton dohnal uprchlíky až krátce před cílem. Rozjel se boj o zbytek bodů a nejvíce sil v něm měl Denis Rugovac z Dukly Praha, nakonec čtvrtý muž pořadí.

Nejaktivnějším jezdcem dne i měsíce září se stal Jan Ryba ze Sparty.

Ženám vládla bikerka Simona Spěšná (jb BRUNEX Superior Factory), která tím rozhodla o vítězství v sérii. Závod Masters nad 40 let vyhrál Karel Kopr (Slavie Praha).

Tradiční odveta po Giant lize se koná v úterý 20. září opět na Rapidu od 17.30.

Na tiskové konferenci byly představeny nově dresy pro nadcházející sezonu.
Noví hráči i dresy, cíl zůstává. Hokejová Škoda chce do play-off

Velká cena Inkomo vzduchotechnika

Výsledky, muži Elite (60 km, čas vítěze: 1:21:40 hod.): 1. Boubal (Hello CTW) 33 b., 2.Habermann (AC Sparta) 27, 3. Voltr (Favorit Brno) 26,4. Rugovac (Dukla Praha) 13, 5. Koblic (Hello CTW) 4.

Junioři: 1. Richard Kobr 20 b., 2. Hladík 7, 3. Kohout 4 (všichni Roman Kreuziger Cycling Academy).

Masters (nad 40 let): 1. Kopr (Slavia Praha) 2, 2. J. Kubias (RKCA) 2, 3. Vlk (CK Kramolín) 1.

Ženy: 1. Spěšná (jb Brunex Superior Factory Racing), 2. Vaníčková (Brilon Racing Team), 3. Havlíková (Dukla Praha).