Obhájce loňského titulu a současný lídr tabulky Talent M.A.T. Plzeň si odbude letošní premiéru na hřišti Zlína.

Tento duel 17. kola nejvyšší domácí soutěže začne ve Sportovní hale EURONICS ve Zlíně zítra v 17.30 hodin a řídit ho bude dvojice rozhodčích Bohumil Brůna – Petr Halada.

Sice se jedná o první letošní extraligové kolo, přesto mají oba zítřejší soupeři jedno soutěžní utkání v tomto roce za sebou. Ovšem s rozdílnými výsledky.

Před týdnem ve čtvrtfinále Českého poháru vyhrál Talent na půdě Frýdku-Místku 30:24 a Zlín podlehl na hřišti Zubří 24:30.

Favoritem vzájemného extraligového utkání bude jistě v tabulce první Plzeň, ta má na Zlín náskok 14 bodů.

„Určitě si chceme odvézt dva body, ale na druhou stranu je nám jasné, že nesmíme nic podcenit. Zlín je na domácím hřišti velmi nepříjemným soupeřem, svědčí o tom i to, že před zimní přestávkou dokázali doma porazit Brno," připomíná překvapivý výsledek 32:31 trenér plzeňského týmu Martin Šetlík.

„Ani náš zápas ve Zlíně v minulé sezoně, kdy jsme tam začínali soutěž a oni byli nováčkem extraligy, nebyl vůbec jednoduchý," vrací se k hubené výhře 25:23 Šetlík.

V aktuální sezoně si Plzeň se Zlínem na vlastním hřišti hravě poradila, když ho v říjnu smetla 35:20.

„To je sice pravda, ale každé utkání je jiné. I když je Zlín nyní v tabulce dole, tak to tam jistě nebude nic jednoduchého. V této vyrovnané sezoně je každý zápas na půdě soupeře těžký," uvědomuje si kouč.

Zlín disponuje kvalitním kádrem. „Na levé spojce je zkušený Robert Plšek, na středu Rudolf Kafka a na pravé spojce šikovný levák Radek Doležel. Kolem nich a Davida Poloze na křídle se to asi bude točit. Mají také kvalitní brankáře," varuje Martin Šetlík.

V plzeňském týmu visí otazník na startem hned trojice hráčů. Zdravotní problémy v průběhu týdne trápily Milana Škvařila, Leoše Petrovského a Martina Kavku.