Soutěžní komise ČSH po dohodě s kluby rozhodla, že původně plánovanou reprezentační přestávku využije k tomu, aby se dohrály zápasy odložené během koronavirové přestávky.

Konkrétně jde o utkání 7., 8. a 9. kola.

„Družstva s reprezentanty se budou moci rozhodnout, zda utkání odehrají nebo je budou chtít odložit,“ uvedli zástupci Soutěžní komise po svém prosincovém jednání.

Náhradní termíny jsou 9./10., 23./24. a 30./31. ledna 2021. Talent tým Plzeňského kraje si však domácí zápas se Sokolem Nové Veselí přeložil až na 20. ledna (17 hodin), kdy už by měl mít k dispozici i kouče Petra Štochla, který je zároveň i trenérem gólmanů české reprezenatce. Z Egypta se totiž vrací už po základní skupině – 19. ledna.

„A potom bychom měli tři týdny hrát v rytmu středa – víkend, abychom dohráli všechny odložené zápasy,“ potvrdil sportovní manažer plzeňského klubu.

„Ale samozřejmě do toho může promluvit nominace některého z našich hráčů nebo soupeřů na šampionát,“ doplnil Jan Štochl, že se v současné situaci těžko něco dlouhodobě plánuje.

První vzájemný souboj s Berany vyhrála Škodovka v Plzni po přestřelce 7:5. Na snímku bojuje o puk před zlínskou brankou útočník Jaroslav Kracík.
Kodýtek letěl do Moskvy. Plzeň nastoupí ve Zlíně jen s třemi útoky

Vedle utkání s Novým Veselím a dohrávky v Brně (27. ledna) má totiž Talent tým Plzeňského kraje odehrát i zápasy doma s Karvinou (23. ledna) a na palubovce pražské Dukly (30. ledna).

A oba tyto kluby mají v širší nominaci národního týmu své zástupce – Vojtěcha Patzela, Dominika Soláka resp. Matěje Klímu, Jonáše Patzela, Daniela Křístka.

Na soupisce 35 jmen pro mistrovství světa v Egyptě jsou i plzeňští brankáři Karel Šmíd a Filip Herajt i křídelníci Ondřej Šafránek a Jan Chmelík.

První sraz bude mít česká reprezentace mezi vánočními svátky v Zubří. Závěrečná příprava na kvalifikaci s Faerskými ostrovy a MS v Egyptě pak proběhne začátkem ledna v Plzni.

Ale ještě předtím je na programu poslední letošní extraligové kolo, které uzavře nedělní zápas Talentu tým Plzeňského kraje s Lovosicemi, který začíná v hale na Slovanech od 10.30 hodin.