Do šestičlenného semifinále postoupilo ze dvou skupin extraligy po třech nejlepších klubech. Na tatami v hale Slavie VŠ na Borech se představí od 12.00 hodin úřadující mistr USK Praha, Judoclub Plzeň, Sokol Hradec Králové, SJ Litoměřice, JK Liberec a TJ EMĚ Mělník.

Do finále extraligy o titul mistra republiky, které se uskuteční příští měsíc v pražské hale Na Folimance, postoupí týmy na prvním až čtvrtém místě.

Ambice na účast ve finále soutěže si dělají i domácí judisté JC Plzeň. V šestičlenné základní skupině skončili druzí za USK Praha a do semifinále si přinesli dvoubodovou bonifikaci. Plzeňané se do finálové turnaje kvalifikovali už čtyřikrát a pokaždé skončili na ´bramborové´ čtvrté pozici. V sobotu budou Plzeňané v domácím prostředí bojovat o pátou finálovou účast.

Semifinalisté se utkají systémem každý s každým v sedmi váhových kategoriích.

„Naším cílem je postup. Už jsme v něm byli čtyřikrát a věříme, že nám to v domácím prostředí vyjde i popáté. Hodně spoléháme i na to, že nám pomohou diváci, kteří by si šanci vidět špičkové judo neměli nechat ujít,“ zve fanoušky do haly Slavie VŠ Plzeň trenér JC Plzeň Roman Šimsa.

Trenér Judoclubu pomůže svému týmu přímo na tatami, bude startovat v kategorii do 81 kilogramů. Zkušený judista vybojoval ve středu třetí místo na mezinárodním mistrovství policejních sborů v Českých Budějovicích. „Soutěž měla velmi dobrou úroveň, startovali na ní i judisté ze Slovenska, Polska, Rakouska. Pro mě to byla dobrá příprava na sobotní semifinále extraligy v Plzni,“ svěřil se Roman Šimsa.

Kouč Plzeňanů bude spoléhat na osvědčenou sestavu, ve které nebude chybět v nejnižší váhové kategorii ani český reprezentant Tomáš Funfálek.

Kromě Funfálka se v hale na Borech představí i další reprezentanti, například David Dubský, Tomáš Veselý a Tomáš Kobza (všichni USK), Pavel Petřikov, Mužík a Jiří Pokorný (všichni Hradec Králové).

Hvězdou semifinálových bojů bude bezpochyby David Dubský z USK Praha, který si nedávno vybojoval ve váze do 66 kilogramů třetí místo v silně obsazeném závodu Světového poháru v anglickém Birminghamu. Závod, který sledovalo ve vyprodané hale sedm tisíc diváků, je jedním ze tří kvalifikačních turnajů na olympijské hry v Pekingu. Dubský se v žebříčku své kategorie vyhoupl na desáté místo a má na dosah postupové místo na olympiádu. Tam se kvalifikují borci na prvním až devátém místě.

Semifinále extraligy družstev v judu, sobota 13. října, hala Slavie VŠ Plzeň na Borech. Začátek: 12.00 hodin.
 
Účastníci semifinále: Judoclub Plzeň, USK Praha, Sokol Hradec Králové, SJ Litoměřice, JK Liberec, TJ EMĚ Mělník.
Sestava JC Plzeň, do 60 kg: Tomáš Funfálek, do 66 kg: Jan Šantora, Jan Moravec, do 73 kg: Zbyněk Rubáš, Petr Weidl, do 81 kg: Roman Šimsa, do 90 kg: Michal Hubáček, Jan Baloun, do 100 kg: David Přinda, Václav Šístek ml., nad 100 kg: Ronald Rejthar.