Série hraná na tři vítězná utkání se za stavu 1:1 stěhuje do Prahy, kde se třetí střetnutí hraje už v pátek. „Sobotní zápas jsme si rozebrali a řekli jsme si, co bylo špatně. Hráče jsem hlavně upozornil, že v obraně musíme být více agresivní. Ve druhém utkání se naše defenziva zlepšila a měli jsme i vyšší úspěšnost střelby,“ řekl po nedělním finále trenér Talentu Plzeň Martin Šetlík.

Ve finále na sebe narazily týmy, které v letošním play-off ještě neprohrály. Plzeň v prvním duelu dvakrát vedla o tři góly, ale vždy náskok ztratila. O osudu zápasu rozhodla čtvrthodina mezi 40. a 57. minutou, kdy Talent vsítil pouze dvě branky. Domácí střelci ztroskotávali na skvělém Petržalovi, ale své spoluhráče držel i plzeňský Jan Štochl. Ve 48. minutě mistr ztrácel dva góly – 19:21. Dukla si udržovala náskok až do konce utkání – 22:24. Dukla tak uštědřila Plzni první domácí porážku v letošní sezoně. „Mysleli jsme si, že to půjde samo. Od nás tam nebylo to správné nasazení, jaké by mělo být, i touha po vítězství nebyla taková. Dukla si od začátku šla za vítězstvím a pak se k nim přiklonilo i štěstí,“ zhodnotil první mač plzeňský Michal Tonar.

V nedělním druhém střetnutí Plzeň od začátku navyšovala vedení až na poločasových 18:9. „Dukla si asi myslela, že po včerejšku dnes vyhraje snadno. Od začátku jsme ji ale k ničemu nepustili,“ těšilo Šetlíka. Devítigólový náskok narůstal i ve druhé půli a trenér Šetlík postupně pustil do hry náhradníky. Skóre se zastavilo na 34:19. „Od začátku bylo vidět, že jsme k zápasu přistoupili jinak než v sobotu. Druhý poločas jsme to už v uvozovkách kontrolovali,“ tvrdil Tonar. „Je to 1:1 a hrajeme dvakrát venku. Všechno je otevřené. Máme nějaké nové varianty, na kterých budeme v týdnu pracovat,“ uzavřel Šetlík.

Fotbalové utkání mezi Kozojedy a Vysokou Libyní, které bylo v rámci projektu Můj fotbal živě přenášeno Českou televizí, diváky bavilo.
Televizní hvězdy. Kozojedy před kamerami porazily Vysokou Libyni