Na jedné straně plzeňský Stanislav Marian, na druhé prostějovský Peter Bálint. A na palubovce se potkali spoluhráči ze základní pětky při srpnovém mistrovství Evropy šestnáctiletých.

Plzeňané zajímavý duel vyhráli 83:75 a úspěšní byli i o den později s Brnem, byť až v prodloužení 92:88.

„Do utkání s Prostějovem jsme vstoupili lépe," uvedl pro klubový web Stanislav Marian. „V závěru poločasu ale Prostějov přidal na agresivitě, dostal nás pod tlak a v poločase jsme mírně prohrávali."

Do druhé půle ovšem opět vstoupili aktivněji domácí a rychle srovnali stav utkání.

„V závěru se nám podařilo odskočit na deset bodů, poté se ale dvakrát trojkou prosadil hostující Nábělek a došlo na vyrovnanou koncovku. Tu rozhodli naši podkošoví hráči," oddechl si Marian.

Nedělní partie s Brnem byla ještě vyrovnanější.

„Přitom jsme tušili, že soupeři nejsou v optimálním herním rozpoložení. Jejich výsledky nejsou takové, jaké by si před sezonou představovali," vysvětlil Marian.

Jeho svěřenci dlouho vedli. „V úvodu to bylo 16:6 a ještě ve třetí čtvrtině jsme měli chvílemi k dobru až třináct bodů. Ale hosté nás aktivní obranou dostali pod tlak a strhli vedení na svou stranu," sdělil kouč Lokomotivy.

Asi dvě minuty před koncem bylo ve vedení o šest bodů Brno. „Pak se projevil jako náš pravý kapitán Kozák, který proměnil těžkou trojku a i dva poslední koše základní hrací doby," chválil Marian.

V prodloužení získali mírný náskok domácí a výhru si již vzít nenechali.

Fakta: BK Loko Plzeň – Orli Prostějov 83:75 (22:20, 38:42, 61:56). BK Loko Plzeň – JBC Brno 92:88 po prodl. (20:23, 41:35, 59:57, 81:81).

Pořadí: 1. BA Nymburk 19 b., 2. BCM Slezská Ostrava 19, 3. Sokol pražský 17, 4. Prostějov 16,… 7. Loko Plzeň 14 (694:703).