„Máme první výhru, ale čeká nás ještě hodně náročná série. V Karviné to bude ještě těžší. Soupeř i u nás potvrdil, že má vysokou kvalitu. Očekávám, že všechny zápasy budou hodně vyhecované, rozhodovat můžou maličkosti. V Karviné bude také plný dům, bouřlivé obecenstvo. Doufám, že to bude férové,“ řekl trenér Talentu Plzeň Michal Tonar st.

PROLOMÍ HOSTÉ NEPŘÍZNIVOU BILANCI?

V základní části Talent v Karviné prohrál 22:24. Plzeň pak doma vyhrála. Zatím tedy platí, že mužstvo hrající na domácí palubovce vítězí.

„Teď se pokusíme vyhrát u nich, i když to bude těžké, uděláme pro to maximum. Musíme se však vyvarovat takových zaváhání, jaká jsme předvedli v závěru prvního zápasu. To by se nám mohlo v Karviné vymstít,“ varoval Jan Stehlík, nejlepší střelec Talentu v úvodním finálovém duelu.

Podle Stehlíka první zápas potvrdil, že na sebe narazily dva nejlepší týmy základní části extraligy. „Hrálo se ve vysokém tempu. Byla to dobrá házená. Rozhodlo, že Karviná udělala o pár chyb víc než my,“ dodal.

Trenér Karviné Marek Michalisko lamentoval nad neproměňováním šancí. „Nedali jsme hodně tutovek, a když to zlepšíme, tak určitě uspějeme,“ je přesvědčen Michalisko.

První utkání bylo hodně vyhrocené a emotivní. „Vyhrocené to bude i v dalších zápasech. Myslím si, že se to možná bude stupňovat,“ nevyloučil brankář Plzně Filip Herajt.

VYPUKLA SLOVNÍ VÁLKA

A z obou stran se už rozhořela slovní válka. „Na můj vkus bylo utkání až moc vyhecované a některé zákroky domácích byly už za hranou. Ale bereme to, jak to je, a podle toho se v dalším průběhu série zařídíme. Vím, že k finále emoce patří, ale když nás někteří hráči provokovali nevhodnými osobními poznámkami na rodiny, tak to už je fakt moc,“ zlobil se karvinský kouč Michalisko.

„To, co mi udělal Šafránek na konci zápasu, mu jen tak nezapomenu,“ pokračoval bez podrobností házenkář Slezanů Michal Brůna.

Plzeňské zase rozčílilo simulování hostů. „Monczka při každém doteku upadne. Měl by se spíš věnovat fotbalu,“ tvrdil Herajt.

„Karviná dokáže soupeře vynervovat, takže pak mužstva do sebe zajíždějí a je to tvrdý boj,“ doplnil gólman plzeňského Talentu.