V regionálním souboji mezi třemošenským Tatranem a dobřanskými šneky bylo k vidění vyrovnané utkání, které nakonec musely rozhodnout až nájezdy. Litičtí ztratili domácí utkání s Berounem již v první třetině.

Tatran Třemošná – Snack Dobřany 3:4 ss

Výhru Snacku zajistil v nájezdech hrající trenér Václav Šlehofer starší. „Na nerovném terénu jsme nehráli dobře. Vyšla nám první třetina, druhou jsme hloupě prospali a ve třetí vše doháněli. Domácí asi nebudou souhlasit, ale já si myslím, že remíza je spravedlivá. V nájezdech se cítíme, hlavně díky Janu Markovi, silní v kramflecích. Opět to potvrdil a neinkasoval, my tak bereme bod navíc," uvedl dobřanský kouč.

Třemošenského lodivoda Viktora Vodrážku ztracené body skutečně mrzely. „Bylo to vyrovnané utkání a k výhře jsme měli opravdu blízko, nicméně v poslední minutě kvůli našemu hloupému vyloučení soupeř v přesilovce vyrovnal. Je to škoda, ale tento zápas nic moc neřešil. Do play-off si z toho vezmeme ponaučení," uvedl trenér.

Plzeň-Litice – Kelti Beroun 2:3

O osudu utkání se rozhodlo již v první části zápasu.

„Rychle jsme prohrávali 0:3, ale po vystřídání brankářů a vstřelení první branky jsme se vrátili do hry. Ve druhé třetině jsme snížili na rozdíl jediné branky, ale dotáhnout obrat se nám nepodařilo," smutnil po zápase vedoucí mužstva Litic Martin Kastner.

Z Plzeňska jsou na tom nadále nejlépe Dobřany, které mají na kontě 39 bodů a drží sedmé místo. Litice i Třemošná mají 30 bodů, díky lepšímu skóre je na devátém místě prvně jmenovaný celek.