Snack doma přehrál kvalitní celek z Nového Strašecí 3:0, Litice nadělily půltucet branek rezervě Alpiqu Kladno. Tatran Třemošná čeká úvodní zápas až o tomto víkendu.

Snack Dobřany – HBC Nové Strašecí 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky: Zrna 2, V. Šlehofer ml. Střely: 27:23, vyloučení: 6:5, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

Domácí Snack vstoupil do nové sezony vítězně, přestože jejich úvodní soupeř HBC Nové Strašecí patří v I. NHbL ke špičce.

V první třetině měli mírnou převahu hosté, ovšem brankami nebyla vyjádřena. Ve druhé části se karta otočila a Dobřanští se po zásluze se ujali vedení, když se ve skrumáži před brankou hostů nejlépe zorientoval navrátilec Martin Zrna. Skóre pak ještě domácí navýšili po ukázkově sehrané přesilovce, autorem branky byl po perfektních narážečkách na jeden dotek Václav Šlehofer mladší. Ve třetí třetině byly šance na obou stranách. Vynikající výkon brankáře Marka Košňara však hostům nedovolil ani jednou skórovat, naopak se podruhé a téměř totožně střelecky prosadil Zrna a o vítězi bylo rozhodnuto.

„Rozjezd do sezony jsme zvládli, dá se říct, že i slušným výkonem. Nicméně pořád se jedná o první zápas a určitě je stále na čem pracovat. Nyní hostíme rezervu Kladna, opět očekáváme hojnou diváckou podporu, my se na oplátku budeme chtít odvděčit výborným výkonem," uvedl hrající trenér Václav Šlehofer starší.

HBC Plzeň-Litice – Alpiq Kladno B 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)

Branky: Kurka 3, St. Kastner 2, Vočadlo. Střely: 26:12, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 1:1.

Litičtí nastoupili k prvnímu utkání opět s řadou změn v sestavě. Začátek bojovného zápasu byl vyrovnaný, ale prakticky bez šancí, ale pak se stále více začali prosazovat domácí. V polovině první třetiny je dostal do vedení Vočadlo, důležitou druhou branku přidal těsně před pauzou Kurka.

Rozhodující pro konečný výsledek byl úvod druhé části hry. „To se nám podařilo rychle přidat další dvě branky a pak již nebylo o naší výhře pochyb, v poslední třetině jsme měli i více sil než soupeř," byl spokojený s úvodním vítězstvím litický Martin Kastner.