V nejvyšší domácí soutěži šlo mezi oběma družstvy o jejich poslední ostrý zápas, protože od první poloviny listopadu do začátku ledna má MOL liga reprezentační přestávku. DHC Plzeň trénoval a absolvoval krátké herní soustředění v Kynžvartě. „Zaměřily jsme se na herní situace a fyzičku. Odehrály jsme přátelské utkání proti starším dorostenkám Mostu, v němž jsme protočily všechny hráčky, které se zúčastnily soustředění. Zápas skončil remízou, ale vyzkoušely jsme si všechny kombinace a herní situace, které jsme nacvičovaly a trénovaly,“ řekla trenérka DHC Plzeň Jana Galušková.

Papírovými favoritkami čtvrtečního čtvrtfinálového duelu jsou házenkářky Veselí nad Moravou, kterým v lize patří čtvrté místo. DHC Plzeň za soupeřkami zaostává o pět bodů a je devátý. Přesto se ve vzájemném měření sil zrodilo překvapení, protože Plzeňanky v 9. kole MOL ligy Veselí nad Moravou porazily 31:27.

„Budeme muset opět udržet tempo celých šedesát minut. A znovu se zaměříme na jejich dvě střelecké spojky, v nichž mají velkou oporu,“ popsala Galušková recept, který vedl k senzační výhře.
Sílu Veselí dál vidí ve hře jedna na jednu, přihrávkách nebo v rychlosti. „Jsou to zkušené hráčky, které dokážou rozhodnout zápas,“ ocenila trenérka DHC Plzeň.

Galušková tuší, že Plzeň už tentokrát nebude pro Veselí takovou neznámou jako v listopadu. „Už to nebude takové to kouzlo překvapení a počítám, že Veselí na nás bude připravené,“ tvrdila.

„Neřekla bych, že nás podcenily, ale trošku promarnily začátek, což už nedohnaly. My jsme udržely skvělý výkon po celý zápas a to byla naše výhoda,“ dodala trenérka.

Házenkářky DHC Plzeň by neměla svazovat zápasová nervozita. Postupem do čtvrtfinále domácího poháru totiž přepsaly klubovou historii a vypadnutí by nebylo sportovní katastrofou. „Myslím si, že na nás není takový tlak jako v MOL lize, protože přece jen Český pohár bereme jako zápasy navíc, v nichž nasbíráme zkušenosti,“ souhlasila Galušková.

DHC Plzeň bude postrádat Věru Oravcovou, která v ligovém utkání Veselí nastřílela osm branek. „To je pro nás velká ztráta, protože se střelecky pohybuje až k deseti gólům za zápas. Uvidíme, jak se popereme s tím, že budeme oslabené o Věrku,“ uvedla Jana Galušková.

Jan Křemen (v bílém).
Futsalová jednadvacítka hostí v Plzni Rusko