Hostující házenkářky měly famózní vstup do utkání, protože v polovině 4. minuty vedly 3:0. Za stavu 5:3 se Olomouci podařilo čtyřmi góly otočit skóre zápasu a v polovině 22. minuty DHC prohrával už 7:10. Jenže Plzeňankám se povedlo totéž, co domácím hráčkám. Čtyřmi brankami za sebou se ujaly poločasového vedení 11:10.

Ve druhé půli se jednobrankové vedení přelévalo na jednu či druhou stranu. Dvoubrankové vedení Olomouce naštěstí plzeňský tým vymazal třemi góly za sebou. Tři a půl minuty před koncem duelu se Západočešky dostaly do vedení 20:18. Jenže domácí hráčky v čase 26:52 snížily a 28:22 vyrovnaly na konečných 20:20.

DHC Plzeň - KPR Ruch Chorzów
Házenkářky s přehledem porazily Chorzów, ale přišly o nejlepší střelkyni

„Utkání muselo být pro fanouška házené velmi strhující. Oba týmy se střídaly ve vedení, a nakonec přišla asi spravedlivá remíza. Zápasu dominovaly hlavně obrany a brankářky. Měli jsme možnost zápas překlopit na svoji stranu, ale bohužel jsme neproměnili sedmimetrový hod, soupeř tak byl rázem na koni. Přesto jsme zvládli najít sílu, ubránit poslední soupeřův útok a odvézt z Olomouce bod. Děvčata nechala na hřišti maximum a své kvality projevily i dorostenky Melicharová s Tomanovou. Nezalekly se své šance a své minuty na hřišti zvládly na výbornou. Každá hráčka zaslouží velkou pochvalu. Ve druhém poločase jsme se museli chvíli vypořádat s absencí Andy Vlachové, která po zákroku olomoucké obrany musela být ošetřována patnáct minut. V zápase bohužel chyběla Verča Galušková, která je zraněná. Do dalších utkání už s ní ale počítáme a jsem rád, že děvčata utkání zvládla jak po stránce mentální, tak i taktické,“ řekl klubovému webu trenér DHC Plzeň Richard Řezáč.

Další zápas hraje DHC Plzeň v sobotu od 17 hodin doma proti slovenské Šaľe.

DHK Zora Olomouc – DHC Plzeň 20:20 (10:11).

Sestava a branky DHC: Řezáčová, Malá – Drozdová 3, Franzová 4, L. Galušková 3, Vlachová 7/2, D. Galušková 1, Melicharová 1, Tomanová 1, Kepková, Šmrhová, Bušauerová, Formanová, Lásková.

Denisa Franzová v utkání proti Ruchu Chorzów.
Boj o semifinále? To jsem nečekala, přiznává házenkářka Franzová