Hokejbalisté Litic dosáhli v 1. lize mužů na teprve druhé vítězství v sezoně, zato se jim podařilo hned proti silným Teplicím. Za cenný skalp po nájezdech získali dva body. Dobřany zvítězily v derby.

HBC Plzeň-Litice – HbC Rondo Teplice 3:2ss (0:0, 2:2, 0:0 – 1:0, branky: J. Voves, Hřebec, rozh. náj. A. Voves).

„Hosté nepřijeli kompletní, ale i nám chybělo několik hráčů. Vedli jsme, ale ve třetí třetině Teplice vyrovnaly a rozhodovaly nájezdy. V těch rozhodl náš střelec Aleš Voves. Kluci to odmakali a body jsme si zasloužili. Po zisku čtyř bodů v posledních dvou zápasech se teď máme od čeho odrazit, věřím, že naše výkony půjdou nahoru," uvedl vedoucí mužstva Litic Martin Kastner.

TJ Snack Dobřany – TJ Tatran Třemošná 5:2 (1:1, 2:0, 2:1, branky: V. Šlehofer st. 3, Kůrka, Skála – Toman, Rippl).

Tatran podle kouče Viktora Vodrážky srazila nepřítomnost několika hráčů. „Měli jsme jen dvě lajny a s tím se vyhrává těžko, to jsou takové darované body," bědoval trenér.

Ačkoliv oproti minulým zápasům usedli Třemošenští na trestnou lavici pouze šestkrát a bilanci v tomto směru značně vylepšili, tak to byly právě přesilovky, které rozhodly. „Soupeř je proměnil třikrát a vyhrál zaslouženě," uznal Viktor Vodrážka.

Kouč Dobřan Václav Šlehofer starší, mj. autor hattricku, byl naprosto spokojen: „Odveta se nám povedla náramně. Chtěli jsme v derby ukázat svou sílu, což se povedlo. Na svém rovném terénu jsme uplatnili rychlou kombinační hru, která dělala hostům problémy. Prosadili jsme se konečně i střelecky, a to ještě další naše šance zůstaly nevyužity," radoval se trenér Šneků.

„Musíme ale rychle přepnout, neboť druhá nejvyšší soutěž v ČR je nesmírně vyrovnaná a hned v neděli máme doma Teplice. A to bude velmi těžký zápas," ví Václav Šlehofer starší.

Pořadí 1. NHbL: 1. J. Hradec (24 bodů), 2. Opava (22), 3. Polička (22), 4. Karviná (17), 5. N. Strašecí (17), 6. Teplice (17), 7. Jihlava (16), 8. Dobřany (14), 9. Kelti Beroun (14), 10. Svítkov (13), 11. Přelouč (13), 12. Ml. Boleslav (11), 13. JF Kladno (11), 14. Třemošná (11), 15. Č. Třebová (11), 16. Brno (9), 17. Chlumec n./C. (7), 18. Litice (6).