Poslední český juniorský rekord překonal v běhu na 1500 metrů při středečním mezinárodním mítinku v Kladně. Hodnota Davidíkova národního rekordu je 3:40,73 minuty. Atleta, který je členem Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje, určitě nemuselo trápit, že v konkurenci zahraničních běžců skončil pátý se ztrátou jedné vteřiny na bronzovou příčku.

„Rekord je něco neskutečného a moc si ho vážím. Čas tři minuty, čtyřicet vteřin je úplná bomba, obzvlášť v době na konci sezony,“ radoval se ve videohovoru pro atletický svaz Jakub Davidík.

Osmnáctiletý talent tuzemské atletiky přitom neměl v úmyslu v Kladně běžet. „Ale když jsem viděl startovní listinu, dostal jsem velkou chuť do toho jít a opět zaútočit na skvělý čas,“ vysvětlil.

Nakonec se Davidíkovo rozhodnutí ukázalo jako „zlaté“. „Pro mě hodně znamená, že jsem zkompletoval české rekordy na 800, 1000 a 1500 metrů. Je to hezká sbírka. Doufám ale, že příští sezonu časy ještě vylepším,“ řekl Davidík, který je juniorem teprve první sezonu. Takže má ještě čas i příští rok vylepšovat svoje výsledky.

Kapitán Milan Gulaš
Gulaš chce, aby šlapal tým a sezona běžela

„Vždy mám velkou motivaci být nejlepší, ale příští rok bude motivace ještě větší,“ slíbil Davidík, jehož přítelkyní je běžkyně plzeňské Škody Anna Suráková.

Jakub Davidík dodal, že tuto sezonu už nepoběží žádný závod. „Teď už bude platit, co jsem řekl,“ usmál se.

Na kladenském mítinku se dařilo i Davidíkovu klubovému kolegovi Štěpánovi Trávníčkovi, který na trati 800 metrů doběhl první.

V mezinárodní konkurenci uspěly i atletky Škody Plzeň Tereza Petržilková (druhá na čtvrtce) a Lenka Valešová (třetí v kladivu a čtvrtá v kouli).

Domažlický fotbalista Marek Bauer zdraví po vítězství nad Ústím (2:0) diváky.
Bauer pečetil postup Jiskry a těší se na zvučného soupeře