Třemi góly a dvěma asistencemi se blýskl Jan Křemen. O osudu zápasu rozhodl druhý poločas, v němž Interobal vstřelil sedm branek.

První gól zápasu zaznamenali domácí. Jenže za necelou minutu a půl srovnal Michal Holý a tři a půl minuty před přestávkou do vedení hosty poslal Jan Křemen – 1:2.

Neuběhly ani tři minuty druhé dvacetiminutovky, když náskok Plzně zvýšil opět Křemen – 1:3. Mezi začátkem 27. a 31. minuty přišly rozhodující okamžiky duelu. Interobal si totiž připsal čtyři góly. Trefili se dvakrát Lukáš Rešetár a jednou Dušan Künstner a Křemen – 1:7.

V 34. minutě skóroval plzeňský Holý a gólový účet uzavřel minutu a čtvrt před koncem utkání Václav Sklenář – 1:9.

„Ve druhém poločase jsme na hřišti vůbec neexistovali, Plzeň se po dvoubrankovém odskočení dostala do psychické pohody a na hřišti dominovala. Plzeň nám ukázala, že jsme teprve na začátku dlouhé cesty,“ konstatoval trenér Helasu Brno Tomáš Galia.

VARTA Futsal liga, 14. kolo: Helas Brno – Interobal Plzeň 1:9 (1:2)

Branky a nahrávky Plzně: 13. Holý (Kovács), 17. Křemen (Holý), 23. Křemen (Holý), 27. Rešetár (Křemen), 28. Künstner (Mižár), 30. Křemen (Turek), 31. Rešetár (Křemen), 34. Holý (Kovács), 39. Sklenář (Turek).

Sestava Plzně: Bartůněk – Rešetár, Buchta, Slavík, Turek, Havel, Abrhám, Sklenář, Kovács, Holý, Mižár, Křemen, Künstner.

Ilustrační foto
Volejbalistky po pauze narazily