V závodě na 60 kilometrů se Rybovi dařilo v koncovkách, v nichž se přetahoval o body s Pavlem Kelemenem (Team Dukla Praha). Domažlický rodák se také mohl spolehnout na týmovou pomoc. Favorizovaný Martin Boubal (Hello CTW) se v polovině závodu začal dotahovat na vedoucí dvojici Ryba a Kelemen. Šest okruhů před cílem se Boubal dostal na průběžné první místo. Nakonec se z vítězství mohl radovat Ryba. Celkové vedení v Giant lize udržel o dva body před Boubalem další sparťan Richard Habermann.

„Martin Boubal odskočil šest kol před koncem, tak jsme museli reagovat, sjíždět ho a rozjet spurty, abych vyhrál. Chtěl bych poděkovat klukům z týmu, že mi pomohli Martina v posledních kilometrech ještě dojet. Snažil jsem se spurtovat, protože jsem měl rychlé nohy. Už se těším na závod příští týden,“ řekl vítěz Jan Ryba.

Boubal dojel druhý, třetí skončil Kelemen. Dosavadní lídr seriálu Giant ligy 2021 Richard Habermann byl až šestý.

Ilustrační foto
Krajští delegáti a rozhodčí mají v Tachově seminář

Ženám kralovala ve spurtu Kristýna Burlová (TEAM Dukla Praha). Soutěž juniorů vyhrál opět Maximilian Kerl (Author Team Stupno). Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Petr Ruman (Cyklo Atom).

V prémiové soutěži aktivity zářil Denis Rugovac (Team Dukla Praha), ale nedokázal zatím smazat červnový náskok na Richarda Habermanna (AC Sparta Praha).

Mládežnickou Velkou cenu cyklistické akademie Romana Kreuzigera vyhrál v kategorii starších žáků (16,5 km) Matyáš Korbel (TJ Lokomotiva Beroun), kadetkám (16,5 km) vládla Antonie Cermanová (Author Team Stupno), závod kadetů (33 km) patřil Jaromíru Kohoutovi (Roman Kreuziger Cycling Academy), v juniorkách (33 km) zvítězila Michaela Mitrychová (kola-bbm.cz).