První i druhé střetnutí byla jako přes kopírák. Plzeňští házenkáři drželi se soupeřem krok pouze první poločas, v němž chvíli dokonce vedli. Ve druhé třicetiminutovce se vyrovnané zápasy proměnily v jasnou záležitost Constanty.

V první půli úvodního duelu Plzeňané třikrát vedli (5:3, 7:6 a 12:11). Do šaten se ale šlo za stavu 15:15. Plzeň se prosazovala střelbou ze spojek, brankami z křídla a z pozice pivota.

Remízový stav vydržel do 35. minuty - 16:16. Poté už dominovali domácí, kteří šesti brankami v řadě získali solidní náskok. V 53. minutě si Constanta vytvořila devítigólový trhák. Talent dokázal snížit na konečných 21:28. „První poločas byl velmi slušný, ale ve druhé půli jsme vstřelili za 22 minut tři góly, což je žalostné. Docházely nám síly a nedokázali jsme udržet taktiku. Rozhodilo nás i střídání soupeřových brankářů,“ uvedl trenér Michal Tonar st.

Nedělní odveta měla podobný průběh jako sobotní střetnutí. V úvodní třicetiminutovce se oba týmy přetahovaly o těsné vedení. První poločas Talent prohrál 13:14.

Zkraje druhé půle dostal třetí dvouminutový trest a tím pádem červenou kartu Šindelář. Po přestávce padaly góly většinou do plzeňské branky. V polovině poločasu Constanta vedla o sedm branek. Bezpečný náskok si udržela až do konce zápasu. Talent prohrál i po druhé, tentokrát 23:29. Do třetího předkola tak postoupila Constanta.

„Chyběla nám vyšší spojka, která by vystřelila z dálky. Rumuni byli silní a velcí kluci, ale technicky jsme se jim vyrovnali,“ měl jasno brankář Talentu Karel Šmíd.

Ze zápasu Viktoria vs Teplice
O výhře nad Teplicemi rozhodl Čermák