Pro pětatřicetiletého gólmana anglického Arsenalu šlo v sérii, jejímž je spoluvlastníkem, o závodní premiéru a 38 kilometrů v okolí rodného města s převýšením 695 metru a dvěma přejezdy vrchu Krkavce zvládl v pohodě. Cílovou metu proťal Čech v čase 2:03:12,5 hodiny jako 145. v absolutním pořadí na trase C.

„Předtím jsem na Kole pro život absolvoval jen fitness jízdu, ta se mi ale zdála krátká, tak jsem se v Plzni rozhodl pro céčko. Délkou i obtížností je pro mě, který jezdí na kole rád, ale jen občas a s dětmi, odpovídající. Na rozmoklém klouzavém terénu to bylo sice náročnější, vydal jsem se, ale závod jsem si užil,“ svěřoval se v cíli slavný brankář a dlouholetá opora české reprezentace.

Závod na 38 kilometrů vyhrál Tomáš Morávek za 1:28:49,6 hodiny před Josefem Černým (MTB Nežichov) a Radkem Černým (Cyklo Atom). Nejrychlejší ženou na trati C byla Elizabeth Ungermanová z KC Kooperativa SG Jablonec (1:47:15,7).

Vítězem hlavního závodu na 57 kilometru s převýšením 960 metru se stal Matouš Ulman z České spořitelny – Accolade (1:52:44,1). Nasazeným tempem uštval na trati všechny soupeře včetně největších rivalů – nakonec druhého Jiřího Hudečka (Giant Trans Brdy) i třetího týmového kolegu Jana Rajcharta. Čtvrtý skončil Marek Rauchfuss (Kellys Bike Ranch).

Souboj žen na nejdelší trati ovládla po více než dvou hodinách Jana Pichlíková (SK Polar), kterou na stupně vítězek doprovodily Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec) a Kateřina Drhová (ČS – Accolade).

Závod pro veřejnost, který v Plzni se svým týmem připravil znovu Václav Pták, přitáhl na tratě v okolí města znovu stovky příznivců cyklistiky všech věkových kategorií.

Celý rozhovor s Petrem Čechem si přečtete v pondělním vydání Deníku.