Pětadvacetiletá amatérka z pořádajícího klubu byla jednou z jedenácti Češek na startu turnaje prestižní série Ladies European Tour (LET).

A souboj s golfovými hvězdami začala skvěle.

První den skončila Koželuhová se 72 ranami jako druhá z tuzemských hráček, když o úder předčila i nejlepší českou profesionálku Kláru Spilkovou.


„Vše mi vycházelo. Padalo mi to tam a přes pár chybiček jsem kolo absolvovala jen ránu nad par hřiště (norma hřiště). To byl téměř snový začátek," těšilo Plzeňanku.

„Vůbec ten týden v Dýšině jsem si vychutnala," říkala úřadující světová vicemistryně ve Ski & golfu, moderním dvojboji kombinujícím golf se sjezdovým lyžováním.

Ani tentokrát se vám ale nepovedlo proniknout do finále vyhrazenému jen šedesátce hráček. Co chybělo?
Odhlédnu-li od těch nejlepších holek, které zahrály oba dny výrazně pod par hřiště, tak postup nebyl zase tak vzdálený. Chtělo to ale zvládnout i druhé kolo na úrovni paru, tj. kolem 71 ran. Což se mi nepovedlo a byl by to také téměř zázrak.

Čemu přičítáte těch sedm plusových ran nad par v součtu druhého dne?
Od začátku to nebylo dobré. Kvůli diskvalifikaci jedné 
z marockých hráček se rozpadl dvoučlenný flajt (skupině hráčů, kteří absolvují hřiště společně) za námi a já na přání rozhodčího doplnila osamocenou hráčku. Postup ve dvou znamenal, že na každou ránu jsme museli čekat, a udržet koncentraci není snadné. Na páté jamce mi nevyšel asi dvoumetrový pat do birdie (výsledek o úder nižší než je par jamky) a už se to se mnou vezlo. Na deváté jamce jsem těsně přišla o další birdie, což mě asi dorazilo a kolo jsem končila třemi bogey (ranou nad par jamky). Ale i tak jsem s výsledkem spokojena. Pořád se zlepšuji, takže třeba příští rok už to vyjde a projdu cutem po 36 jamkách až do finále.

Vypořádat se s nástrahami hřiště nebo s tlakem a očekáváním okolí? Co bylo těžší?
Obojí dohromady. Jasně, že jsem doma před tolika diváky nechtěla vyhořet a zpočátku to byly nervy. Klepala jsem se, ale tréma ze mě postupně spadla a jsem ráda, že mě to nesemlelo. Vstup do turnaje mi vyšel nad očekávání. Večer po prvním kole mi také přišla spousta gratulací. Ale jak to ve sportu bývá, člověk potřebuje i trošku štěstí, a to jsem druhý den neměla ani já, ani ostatní české holky. Kláře Spilkové jsem moc přála, aby alespoň ona proklouzla do finále, ale nevyšlo to.

Jaká atmosféra na tak prestižním turnaji mezi hráčkami panuje?
S někým si sednete víc, 
s někým méně, ale rozhodně nejde o nějakou řevnivost. Třeba zrovna s Klárou Spilkovou držíme spolu.

Zahrajete si letos ještě nějaký turnaj Ladies European Tour?
To přímo ne. Jde o nejvyšší evropskou túru, takže není snadné se sem dostat. Ale
 v září bych měla startovat
na divokou kartu ve dvou turnajích LET Access,což je druhá evropská liga.