Čtyřdenních závodů se zúčastnilo celkem 228 závodníků z osmnácti zemí. Prim hráli především borci z Evropy, ale na startu byli i reprezentanti Kanady a Austrálie.

Čeští reprezentanti z oddílu PSP Klub koloběhu Plzeň přivezli z mistrovství světa nádherné výsledky. Získali fantastických jedenáct medailí (6 zlatých, 1 stříbrnou a 4 bronzové, navíc ještě čtyři čtvrtá místa.O úspěchy se podělily všechny věkové kategorie od žákovských po veteránské a PSP Klub koloběhu Plzeň byl z tohoto pohledu nejúspěšnějším oddílovým týmem na šampionátu!

Z každého startu získal zlatou medaili veterán Ladislav Provod a kadet Mikuláš Kubík. Zařadili se tím mezi nejúspěšnější české reprezentanty.

„Jsem docela spokojený, ale také potlučený, odřený i smutný. V sobotu jsem dokázal urvat stříbro a bronz v neděli (celkové 12. a 11. místo v mužích). Medailová sbírka mohla být kompletní, ale deset minut před startem posledního závodu jsem musel jako zástupce české výpravy hlasovat o protestu v jury. Navíc byl náš start oproti původnímu rozpisu posunut vpřed a já jsem se nedokázal za tak krátkou dobu plně koncentrovat,“ litoval vedoucí české výpravy a předseda PSP Klubu koloběhu Plzeň Petr Pešta.

Šťastný držitel nového českého rekordu Erik Ebermann po závodě před svým terčem
Plzeňští lukostřelci měnili české rekordy