„Jak už to v Sosnové bývá, je to adrenalin od začátku do konce. Tím, že okruh všichni dokonale známe, jsou rozdíly v časech naprosto minimální a průjezd každou zatáčkou musí být pokaždé naprosto precizní,“ popisoval 46letý jezdec plzeňského EuroOil teamu Václav Pech.

A v cíli se radoval z vítězství právě on, i když se ve vedení dlouho střídal s Dominikem Stříteským (Škoda Fabia R5).

V cíli však byl o kousíček rychlejší Pech.

„Po ránu byla trať mokrá a dost to klouzalo. První erzeta vyšla lépe Dominikovi, mně zase druhá, se stejným časovým rozdílem. To znamenalo, že před třetí nejdelší rychlostkou jsme měli takřka shodný čas,“ přiblížil Pech v tiskové zprávě, o jak vyrovnaný závod šlo.

„Dokonce jsme každý zvolili i jiné pneumatiky. Mně poslední průjezd vyšel o drobíček lépe. Možná i proto, že jsem měl tvrdší pneumatiky, které vydržely v lepší kondici až do cíle. Náš focus fungoval perfektně a při pátečních trénincích jsme si ještě stačili vyzkoušet nějaké nové věci na podvozku. Takže máme za sebou opravdu povedený víkend se vším všudy,“ pochvaloval si Pech.

Na oblíbené akci se představila řada mistrů z různých disciplín motorsportu a diváci si přišli na své jak v pátek při volných trénincích, kdy o divoké smyky a show nebyla nouze, tak v sobotu, kdy se jezdci snažili dosáhnout co nejlepší čas ve snaze zvítězit. To se povedlo právě Pechovi, který tentokrát seděl ve voze sám, bez svého navigátora Petra Uhla.

„Ale úplně bez Petra by to tady nešlo. Má na starosti celou administrativu, hlídání časů rozjížděk. Já bych se sám neuměl do závodu ani přihlásit,“ usmál se Václav Pech.

Teď už by měli opět společně usednout do vozu Ford Focus WRC při posledním závodě sezony, kterým bude pro EuroOil team poslední listopadovou sobotu Pražský rallysprint s centrem na Strahově.