Na prestižní turnaj Grand prix v Brazílii se těšil. Česká futsalová reprezentace se totiž měla utkat s hvězdami nabitým domácím výběrem. Nakonec si člen národního týmu a futsalista Interobalu Plzeň Tomáš Vnuk zahrál proti Brazílii dvakrát. V základní skupině a ve finále. Oba zápasy Češi prohráli.

Nejproduktivnější hráč VARTA ligy je přesvědčen, že česká reprezentace měla na to, aby Brazilce porazila. „První zápas byl vyrovnaný a zlomil se osm vteřin před koncem prvního poločasu, kdy jsme inkasovali na 3:4. Ve druhé půli jsme ještě dokázali snížit na 4:5, ale poté přišly smolné góly a skončilo to rozdílem třídy 4:9, i když předvedená hra tomu neodpovídala,“ tvrdil v rozhovoru na klubovém webu Tomáš Vnuk.

Finálový zápas skončil těsnějším brankovým rozdílem. Češi dvakrát vedli (1:0 a 2:1), ale prohráli 2:4. První půle byla vyrovnaná 1:1, záhy po přestávce Češi znovu udeřili, kdy se trefil plzeňský odchovanec v dresu Chrudimi Lukáš Rešetár. Jenže Brazilci dokázali třikrát odpovědět. „Brazilci byli k poražení. Hráli jsme skvěle a troufám si říci, že s kouskem štěstí a bez pomoci rozhodčích Brazílii jsme mohli i vyhrát. Ale určitě se nemáme za co stydět. Vždyť kdo může říci, že proti nim Brazílie potřebovala pomoc od rozhodčích,“ nebral si servítky Vnuk.

Do turnajového finále vedly výhry v základní skupině nad Belgií, Kostarikou a reprezentací Uruguaye. „Nejvíc se mi vydařil asi zápas s Uruguayí, protože jsem dal hned první gól a na další dva nahrál,“ vysvětlil český reprezentant.

Grand prix bere jako náplast za neúčast futsalového národního týmu na Euru. „Samozřejmě, že Euro je Euro, ale tento turnaj byl kvalitně obsazen a navíc – kdy se poštěstí hrát proti Dream Teamu Brazílie, která ho na turnaji měla,“ uznal.

Moc času na poznávání Brazílie neměl. Přesto stihl prohlídku ZOO v Brusque a ve volném dni odpočinek u moře. „Snad jediné mínus je to, že po prvním zápase se mi přes noc ztratily v šatně sálovky a už se mi nevrátily, i když naši průvodci říkali, že je vzala ochranka k sobě a přinese je,“ mrzí Vnuka.

Doufá, že si pohodu z reprezentace přenese i do ligy. „V Brazílii mě zaujaly některé věci, které proberu s trenéry v Plzni; uvidíme, zda si je zkusíme i my v Plzni,“ uvedl Tomáš Vnuk.
Zkoušet budou moci už v pátek proti Mělníku.

Utkání 48. kola hokejové extraligy: HC Dukla Jihlava - HC Škoda Plzeň, 6. února 2018 v Jihlavě.
Škodovka bude na play-off zbrojit pod Alpami