Včetně kajakářky ze Sušice Antonie Galuškové, která si společně s kolegyněmi Lucií Nesnídalovou a Gabrielou Satkovou dojely v atraktivním závodě hlídek kajakářek do 23 let pro nejcenenější kov. Děvčata předvedla famózní čistou jízdu a do cíle prosvištěla s vteřinovým náskokem před druhou posádkou z Německa. „Je to to nejhezčí, co se nám na úvod mistrovství světa mohlo stát. Doufám, že budeme sbírat medaile i dál a odjedeme odsud opět jako nejúspěšnější výprava,“ uvedla Antonie Galušková pro web www.kanoe.cz.

Druhou zlatou medaili vybojovala na stejných lodích také juniorská trojice Klára Kneblová, Kateřina Švehlová a Olga Samková. Třetí blyštivý kov získala trojice Gabriela Satková, Eva Říhová a Tereza Kneblová (kanoistky do 23 let) a poslední zlato visí na krku i juniorské posádce ve složení Klára Kneblová, Adriana Morenová a Olga Samková. Světový šampionát bude na Apeninském poloostrově pokračovat ve středu kvalifikačními individuálními závody.

Šimon Janoušek vybojoval se svým partnerem Matyášem Maršíkem (na snímku vpravo) stříbro v deblu na mezinárodním turnaji v Rakovníku.
Fantazie! Tenista Šimon Janoušek bere deblové stříbro z mezinárodního turnaje