Štěpán Horváth bezpečně kontroloval průběh zápasu a všech deset kol vyhrál na body. Bývalý několikanásobný amatérský mistr a reprezentant České republiky nastoupil ke svému šestnáctému duelu v profesionálním ringu a předvedl nejlepší výkon své kariéry.

„Stále nemohu uvěřit tomu, že ten pás mistra WBO mám. Možná mi všechno dojde až později, jsem z toho úplně hotový," zalykal se štěstím plzeňský boxer.
K vynikající úrovni zápasu v HM Areně, kde hrají svoje extraligové zápasy hokejisté Škody, přispěli oba soupeři, kteří zhruba čtyři tisícovky diváků přivedli mnohokrát do varu.

Horváth boxoval uvolněně a velice koncentrovaně. Během přestávek mezi koly v rohu ringu se řídil radami svého trenéra Filipa Miňovského a v zápasu účinně měnil taktiku.

Doriu trefoval přesnými těžkými údery na hlavu, ale postavou menší houževnatý Ital s bicepsy kulturisty připomínal kočku s devíti životy. „Soupeř byl skvěle připravený, měl obrovskou výdrž při úderech na hlavu. Takové kontry, které ode mne dostával, klobouk dolů. Snesl hodně," vysekl poklonu soupeři Štěpán Horváth.

Box je nevyzpytatelný a zároveň krásný sport v tom, že i při velké převaze stačí chvilková ztráta koncentrace, jeden přesný úder soupeře, a všechno je pryč. Horváth si však do poslední vteřiny nebezpečného soka pečlivě pohlídal a za nadšených ovací publika se zaslouženě radoval ze životního úspěchu.

„Lidé, kteří mě znají, vědí, kolik dřiny a úsilí mě příprava na tenhle zápas stála. Už jako amatér jsem prošel ve své kariéře neuvěřitelnými zvraty, ale v plzeňském Qwert Boxingu jsem zásluhou Miloše Veselého a Marka Švajnera našel skvělé zázemí a mohl se na zápas připravit jako skutečný profesionál. Celému týmu patří obrovský dík, nebýt jich, tak bych na titul nikdy nedosáhl," poděkoval všem kolegům z Qwert Boxingu těsně po vítězném duelu novopečený profesionální mistr Evropy.

Velkolepou podívanou při Galavečeru profesionálního boxu v Plzni podtrhlo i zbývajících devět zápasů, z nichž ve třech se rovněž bojovalo o profesionální tituly mistrů Evropy a světa.

Své zápasy zvládly úspěšně české boxerky Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková, obě svěřenkyně trenéra Lukáše Konečného, nejlepšího českého boxera posledních let.

Bytyqi porazila na body Teodoru Bačevovou z Bulharska a získala pás juniorské mistryně světa organizace WBC v mini muší váhové kategorii, Sedláčková před limitem porazila Maďarku Kleopatru Tolnaiovou a má titul mistryně Evropy WBO v pérové váze.

Titul juniorského mistra světa v Plzni obhájil i obrovitý německý boxer Tom Schwarz, který knokautoval gruzínského soupeře Gorgiladzeho.
Jen velmi krátce trval zápas dalšího člena stáje SES Adama Deinese, který už v prvním kole poslal tvrdým úderem k zemi Maďara Dudase, jenž otřesený opustil halu na nosítkách.

Dynamický technický box předvedl rodák z Vranova nad Toplou Martin Parlagi, jenž s velkou převahou zdolal Gruzínce Movsesjana.

Svůj zápas dovedl do vítězného konce také další reprezentant domácího Qwert Boxingu Josef Zahradník nad Janem Korcem a z těsného vítězství se radoval i Sebastian Bytyqi, bratr čerstvé juniorské mistryně světa Fabiany Bytyqi, který po velkém boji udolal dalšího Gruzínce Chavchavadzeho.

Až ručník v ringu ukončil drtivou převahu bývalého dvojnásobného mistra světa Roberta Stieglitze, který nad Argentincem Ramallou jasně dominoval.

Součástí večera byl také exhibiční zápas mezi Ondřejem Pálou a Romanem Kracíkem. Výtěžek zápasu, šek v hodnotě 100 tisíc korun, pak z rukou zástupce společnosti Creditas převzal legendární fotbalista a současný asistent trenéra Viktorie Plzeň Pavel Horváth, předseda Spolku 28, který podporuje fotbalistu Viktorie Mariána Čišovského a další pacienty v jejich boji s nemocí ALS.