Na šňůru výher může Talent navléknout sedmý korálek už v neděli, kdy v 11. kole extraligy hostí v hale Slavie VŠ Plzeň od 10.30 hodin Brno.

Do pohárového utkání ve Frýdku nenastoupil zkušený brankář Plzně Radek Motlík a jeho absence byla hodně znát.

„Den před tím jsem si v extraligovém zápase proti stejnému soupeři natáhl hýžďový sval a domluvili jsme se, že nebudeme nic riskovat. Chtěl jsem být připraven hlavně na extraligový zápas proti Brnu," vysvětluje opora Talentu Radek Motlík.

A jeho plán se nejspíš naplní. „V úterý jsem byl na vyšetření a doktor mi naordinoval do čtvrtka klid. V pátek zkusím potrénovat, v neděli se to nějak zatejpuje a do zápasu normálně nastoupím," vylučuje další absenci Motlík.

Pohárová prohra ve Frýdku prý na týmu Plzně psychickou újmu nezanechá. „To byla spíš výjimka. My teď hrajeme opravdu dobře a nemyslím si, že by to mělo zanechat nějaké stopy. Sice jsme chtěli v poháru postoupit, ale zápas nám nevyšel. Domácí měli po den staré ligové porážce 27:16 nůž na krku, na utkání bylo snad celé vedení klubu a hráči Frýdku dali do zápasu vše," říká gólman Talentu.

V brance Brna v neděli nejspíš nastoupí Jiří Bavlnka. S ním se Motlík zná ze společného půlročního působení v Plzni. „Občas si napíšeme, ale před vzájemným zápasem zatím žádné hecování neproběhlo. Ale chystám se na něj, něco mu napíšu, aby byl trošku nervóznější," směje se Radek Motlík.

Bavlnka si ze svého působení na západě Čech jistě pamatuje hned několik plzeňských hráčů. Ti ale naopak znají jeho slabiny. Jestli bude výhoda na straně brankáře, nebo domácích střelců, se teprve uvidí.

„Myslím si, že malinkatou výhodu má proti střelci vždycky gólman. My ale teď hrajeme dobře a věřím, že to nebude hrát roli," dodal Motlík.