V kongresovém sále Parkhotelu na Borech zdolali domácí borci výběr SKP Sever Ústí nad Labem 10:6 a k jednomu bodu za remízu 8:8 s Prostějovem si do tabulky nejvyšší soutěže připsali další dva.

„Jsme maximálně spokojeni," uvedl trenér plzeňského klubu Justin Klocháň.

„Ústí nad Labem je tradičním nositelem kvality, dodávalo a stále dodává výborné boxery do reprezentace," vyzdvihl kvality protivníka Klocháň.

Patrně největší hvězdou Severočechů byl Zdeněk Chládek. Jediný český účastník boxerských soutěží na olympiádě v Londýně a čerstvý vítěz nedávné populární Velké ceny Ústí nad Labem vybodoval v neděli Plzeňana Jiřího Štádlera.

„Byla to velká bitva a krásný zápas," chválil Justin Klocháň.

Nadšen byl i další domácí boxer Pavel Šour, který zdolal Marka Egermaiera.

„Tento sok za sebou nemá ještě tolik zápasů, ale byl houževnatý, šel i přes rány a chtěl mě sundat," popsal svůj vítězný boj Šour. „Za celkové vítězství jsme moc rádi. Soupeři měli sice trochu oslabenou sestavu, ale porazit je znamená vždycky velký úspěch. Je to bomba," radoval se.

Potěšitelná byla i návštěva. „Zápas sledovaly tři stovky diváků," přiblížil Šour.

V utkání šestého kola se v Plzni v neděli 7. dubna představí úřadující mistři ze společenství klubů Česká Kamenice/Most.

Fakta: Chimera Fighters Plzeň – SKP Sever Ústí n. L. 10:6.

Zápasy (první vždy boxer Plzně, vítěz je označen kurzívou) – do 56 kg: Shalakdaev – Huliev na body 0:3, do 60 kg: Chval – Agateljan na body 2:1, do 64 kg: Korec – Kovač na body 0:3, do 69 kg: Štádler – Chládek na body 0:3, do 75 kg: Vodárek – Bilík r. s. c. v 1. kole, do 81 kg: Kutáč w. o. (soupeř nenastoupil), do 91 kg: Wacker – Pandeyan na body 2:1, nad 91 kg: Šour – Egermaier vzdáním soupeře v 1.kole.

Další výsledek 5. kola: BC DTJ Prostějov – BC Ostrava 8:8.

Pořadí Vaxhill extraligy: 1. BC DTJ Prostějov 5 záp./8 b. (skóre 56:24), 2. BC Č. Kamenice/KB Baník Most 3/4 (26:22), 3. Chimera Fighters Plzeň 4/3 (22:42), 4. SKP Sever Ústí n. L. 3/2 (22:26), 5. BC Ostrava 3/1 (18:30).

Program 6. kola – 6. a 7. dubna: BC DTJ Prostějov – SKP Sever Ústí n. L., Chimera Fighters Plzeň – BC Č. Kamenice/KB Baník Most, BC Ostrava – volno.