Třiatřicetiletý člen plzeňské formace Qwert Boxing Štěpán Horváth získal titul mistra Evropy letos v březnu, kdy na plzeňském zimním stadionu porazil po skvělém výkonu v deseti kolech Itala s německým pasem Davida Doriu.

Následně pak Horváth při své první obhajobě na konci června zdolal v Ústí nad Labem v hale Sluneta před limitem ve čtvrtém kole maďarského boxera Ference Hafnera. V Karlových Varech čeká Horvátha podle všeho zatím nejtěžší soupeř.

Hermann je původem z Kazachstánu, žije v Londýně a hájí německé barvy. Na svém kontě má 17 zápasů v profesionálním ringu, z toho třináctkrát vyhrál K. O.

„Pořád poslouchám, co se týká mých soupeřů, že je to všechno předem připravené. Tentokrát věřím, že všem zavřu pusu, dostal jsem soupeře na úrovni. Bude to velká bitva a já se na ni pečlivě připravuji," řekl Štěpán Horváth, který je aktuálně na čtvrtém místě světového žebříčku federace WBO. V Karlových Varech se představí i ženské šampionky – Fabiana Bytyqi, juniorská mistryně světa v mini muší váze, a evropská šampionka WBO v pérové váze Lucie Sedláčková.

O titul mistra ČR v polotěžké váze bude v posledním zápase své kariéry bojovat také čtyřicetiletý Luboš Šuda, který vyzve obhájce Davida Vicenu.

Vstupenky na galavečer profesionálního boxu v KV Areně jsou k dostání na ticketportal.cz nebo v Plzni na recepci Qwert boxingu v Kolárově ulici 19.