Čtyřiatřicetiletý Plzeňan narazil ve svém třetím souboji o titul evropského šampiona na zatím nejsilnějšího protivníka, ale od prvního kola šel důrazně za vítězstvím. Horváth, který vybojoval poprvé pás evropského šampiona před rokem v domácím prostředí v Plzni proti Italu Doriovi, předvedl v hale Královka, kam přišlo dva a půl tisíe diváků, koncentrovaný a sebevědomý výkon.

Svého soka zasypával přesnými tvrdými údery, přičemž po jednom z nich otevřel soupeři obočí.

Hermann, jehož nejsilnější zbraní byla rychlá pravačka, předvedl velkou odolnost. Horváth však šel neohroženě za svým cílem a převahu vygradoval v osmém kole, kdy sudí po sérii tvrdých úderů na hlavu Hermanna ukončil zápas před limitem.

„Ani nevím, komu všemu mám teď poděkovat – trenérům a promotérům Qwert Boxingu, zkrátka všem lidem, kteří se na mé přípravě podíleli. Tlak před zápasem byl veliký, ale já to zvládl i díky vám, divákům, když jsem viděl, jakou jste v hale vytvořili atmosféru. Jediné co si přeji – mějte se všichni rádi. Dnes jsem vyhrál hlavně srdcem," prohlásil Štěpán Horváth plný emocí bezprostředně po zápase směrem k publiku.

Zápas Horvátha s Hermannem měl v hale sledovat i hvězdný host večera Box Live Američan Floyd Mayweather. Jeden z nejlepších profesionálních boxerů posledních let, který již ukončil aktivní kariéru, přiletěl se zpožděním do Prahy ve chvíli, kdy už se Horváth radoval ze zisku titulu. Do haly Královka, kde na něj čekali diváci, už ale nedorazil a zúčastnil se pouze noční after party, kde se omluvil.

"U Floyda Mayweathera je to složité, je trochu jako dítě. Když chce, tak chce, a když nechce, tak nechce. Máme s ním uzavřenou smlouvu, ale na druhou stranu on může říct, kolik to stálo a já vám to dám. A je mi to jedno," řekl ČTK Miloš Veselý z pořádající plzeňské společnosti QWERT Boxing.

"Jsme rádi, že se nám ho podařilo dostat do Prahy, ale na druhou stranu jsme si přáli, aby byl efekt podstatně větší. Pozvali jsme ho proto, abychom zvedli zájem o český box, a tohle se nepovedlo," uvedl Veselý, jenž je zároveň šéfem České unie profesionálních boxerů.

Tituly mistryň Evropy WBO získaly také Lucie Sedláčková a Fabiana Bytyqi. Sedláčková v pérové váze porazila na body Rakušanku Doris Köhlerovou, Bytyqi zvítězila rovněž na body v minimuší váze nad Ruskou Jevgenijí Zablockou.

Svůj debut v profesionálním ringu i zvládl v Praze na výbornou amatérský mistr světa a bronzový medailista z olympiády v Riu Mohammed Rabii z Maroka, který v prvním kole knokautoval Maďara Lászla Kovácse.

V hale Královka se dařilo i dalším boxerům z Plzně. Pavel Šour v utkání těžkých vah porazil Ante Verunicu a Josef Zahradník po skvělém výkonu vyhrál na body nad dosavadním šampionem Michalem Dufkem a získal tak pás profesionálního mistra České republiky v lehké velterové váze.

Vítěznou premiéru a zároveň derniéru v profesionálním ringu si odbyl Filip Miňovský. Trenér evropského šampiona Štěpána Horvátha porazil v polotěžké váze Vojtěcha Končitíka.