Boxer plzeňského oddílu Atom Chimera dostal knockout na konci prvního kola. Pětatřicetiletý Šour se snažil rychle zvednout ze země, ale v ringu vrávoral a rozhodčí zápas ukončil. „Zápas se bohužel nepovedl. Nastoupil jsem dobře motivovaný a v psychické pohodě. Snažil jsem se vytvořit tlak a povedlo se mi soupeřem i otřást. Nicméně hned první moje chyba (ruce dole) byla potrestána a soupeř mě tvrdým úderem teleportoval do šatny. V těžké váze může rozhodnout jeden úder,“ napsal na facebookový profil Pavel Šour.

Pro plzeňského boxera to byla první porážka v profesionálním ringu. Všech šest duelů dosud vyhrál, z toho pět K.O. Hrgović je amatérským mistrem Evropy 2015 a bronzovým medailistou z olympiády 2016. Souboj se Šourem byl pro Chorvata teprve druhým zápasem v profi boxu.

Šour na Hrgoviče vlétl a dostal ho do defenzivy, ze které se Chorvat po minutě dostal. Šourovi se podařilo zadním hákem soupeřem otřást. Jenže pár sekund před koncem prvního kola Hrgović Šoura knokautoval. „Prohra na mně nenechala žádné následky. Jsem v pořádku a psychicky naladěný na prosincové utkání s Vencou Pejsarem. Dám si pár dní volna a pak začne tvrdá příprava na zápas o titul,“ napsal Šour.

Bitva o český boxerský pás v těžké váze profesionálů mezi obhájcem Václavem Pejsarem a Pavlem Šourem je na programu 16. prosince v plzeňské hale Lokomotiva.

Linda Galušková z DHC Plzeň.
Házenkářky DHC Plzeň schytaly debakl od Mostu