Zatím poslední korálek na vítěznou šňůru navlékl borec plzeňské formace Qwert Boxing při galavačeru profesionálního boxu, který se uskutečnil uplynulou sobotu v sále Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

Třicetiletý Plzeňan nastoupil proti o sedm let mladšímu, ale v profesionálním ringu mnohem zkušenějšímu soupeři. Oszkar Fiko, Rumun žijící v Maďarsku, měl za sebou už třiadvacet zápasů mezi profesionály, v nichž devatenáctkrát zvítězil, z toho dvanáctkrát K. O.

Tentokrát ale Fiko narazil a Zahradníkovi podlehl, když byl ringovým rozhodčím diskvalifikován kvůli nečistému způsobu boje – údery pod pás, tahání se, věšení a sklánění hlavy.

Zahradník si kvůli nezvyklému přístupu soupeře boj příliš neužil.

„Na zápas jsem se těšil, chtěl jsem si zaboxovat, ale soupeř mi to svým stylem vůbec neumožnil. Doslova se na mě tělem nalepil, několikrát mě udeřil hlavou do nosu nebo do hlavy. Zápas mi tím otrávil. Přiznám se, že něco takového jsem nečekal," svěřil Josef Zahradník, který měl v ringu výraznou převahu a jeho vítězství bylo zasloužené.

Jako do každého svého zápasu šel s jediným cílem, zvítězit před časovým limitem. A moc mu k tomu nechybělo. „Dvakrát jsem ho tvrdě zasáhl, že se zamotal, ale nakonec to ještě ustál. Škoda," lituje Zahradník, kterého stál zápas s Rumunem hodně sil.

„S přibývajícími minutami jsem chtěl zápas ukončit před limitem a používal jsem k tomu i více síly, což bylo náročné. Potkat se ale v ringu s takový boxerem je pro mne na druhou stranu zajímavá zkušenost," míní plzeňský boxer.

I když to nebyl box podle jeho představ, šesté vítězství v profesionálním ringu v řadě ho potěšilo. „Jsem rád, že jsem si udržel neporazitelnost," říká boxer, který má v žebříčku boxrec.com už 1,5 hvězdy.

Za sebou má náročnou sezonu a těší se na pár dnů odpočinku. „Teď na týden úplně vypnu a budu relaxovat," prohlašuje.

Lenošení ale podle něj nebude trvat dlouho.

„Až si trochu odpočinu, začnu postupně s tréninkem na další sezonu, ve které bych chtěl odboxovat opět nejméně šest zápasů a chci se opět se posunout v žebříčku," dodává Zahradník.