Šestnácté kolo první ligy házené žen přineslo zápas druhé plzeňské Slavie a prvního Hodonína. Další plzeňský celek HC hrál na palubovce předposledních Otrokovic.

HK Slavia VŠ Plzeň – Hodonín 29:29 (14:13)

Domácí házenkářky po celou dobu utkání vedly. Výhru a možnost sesadit Hodonín z prvního místa ztratily v závěru duelu. „Byl to těžký zápas. Vyrovnávací gól jsme obdrželi v posledních pěti vteřinách. Moc nás to mrzí, protože celý druhý poločas jsme si drželi vedení. Na konci se projevila asi naše nezkušenost a únava, protože jsme zápas odehráli v sedmi hráčkách," uvedla trenérka Slavie Jana Galušková.

Je tedy bod spíš ztráta než zisk? „Jak se to vezme. Před zápasem bych ho brala. Bod je super, protože jsme zůstaly na stejném počtu bodů jako Hodonín. Vzhledem k vývoji zápasu nás ale remíza mrzí, protože jsme měly maximální vedení o čtyři branky, pak jsme si udržovaly náskok o gól, o dva, ale závěr jsme nezvládly," řekla Galušková.

Sestava a branky Slavie: Bufková, Šibrová – D. Galušková 2, Jiskrová, Mládová, V. Galušková 8, Vítková, Formanová 2, Mudrová 8, Kavková, Sedláková, L. Galušková 9/5. Vyloučení: 4:3. ŽK: 3:3. Diváci: 82.

Otrokovice – HC Plzeň 21:19 (13:8)

Házenkářkám Plzně se na jaře vůbec nedaří. Z posledních tří mačů uhrály pouze bod doma s posledními Kunovicemi. Teď ztratily oba body s předposledními Otrokovicemi. „Do Otrokovic jsme jeli se značně oslabeným kádrem, a abychom vůbec mohli hrát, museli jsme použít dvě brankářky do pole," řekl na klubových stránkách trenér HC Plzeň David Hofírek.

Sestava a branky Plzně: Boháčková – Vidršperková, Dresslerová, Kovářová 2, Gregorová 2, Vaňková 10, Roubalová 7/2. Vyloučení: 6:3. ŽK: 3:2.