Vedení krajského svazu cyklistiky se s pořadateli regionální série dohodlo na spolupráci, a z nadcházející sezony tak vzejde v každé z kategorií vždy jen jediný mistr Plzeňského kraje. Letos při závodě ve Stupně, který navíc v této sezoně získá statut mezinárodní kategorie UCI C3.

„S předsedou krajského svazu Petrem Kubiasem jsme našli společnou řeč. Udělován bude jediný titul, ten svazový. Zároveň také mistrovský dres, což je tradice,“ potvrdil zprávu Jaroslav Ryba, šéf PAL Cupu a hlavní organizátor stále prestižnějšího podniku ve Stupně.

Mírně se jen změní podmínky, za nichž bude možné o regionální titul bojovat. „Hlavní podmínkou pro kategorie od dospělých po žáky bude nově platná licence Českého svazu cyklistiky. Pro kluky a holky desetileté a mladší pak buď členství v klubu se sídlem v Plzeňském kraji nebo trvalé bydliště tamtéž,“ uvedl Ryba s tím, že zároveň bikerům odpadne povinnost mít před šampionátem na kontě minimálně dva starty v PAL Cupu.

Po startu v Rusku by se měl Petr Kodýtek (na snímku) představit také na turnaji Euro Hockey Tour ve Švédsku.
Rvačka o elitní čtyřku sílí. Škodovka z čela vypadla a chce zpátky

Mistrovský závod ve Stupně by se měl podle zveřejněného programu krajského poháru konat ve dnech 7. a 8 srpna. Jde o šesté dějství celkem desetidílné série.

Pohár Plzeňského kraje MTB by měl odstartovat 18. dubna v Městě Touškově a dalšími hostitelskými místy jsou Rakovník (8. května), Klatovy (12. června, zvažuje se přesun termínu), Přeštice (19. června), Radnice (10. července), už zmíněné Stupno (7.–8. srpna), Újezd u Svatého Kříže (28. srpna), Pec pod Čerchovem (12. září), Plzeň (18. září) a Ejpovice (9. října). V uplynulé sezoně se ale vzhledem k pandemii a s ní spojeným omezením odjelo v krajském poháru nakonec jen šest závodů.