Příští neděli seriál pro bikery všech věkových kategorií skončí na Domažlicku závodem na Čerchov a teď o víkendu jsou na programu dvě dějství.

Cyklisté se v sobotu utkají v Plzni a den poté v Újezdě u Svatého Kříže na Rokycansku,

NÁVRAT NA LOPATÁRNU

Na unikátním asfaltovém oválu v areálu SK Rapid v plzeňské Doubravce se běžně prohání silniční cyklisté v rámci Giant ligy, ale teď se na Lopatárně, jak se místu tradičně říká, střetnou bikeři.

Někdejší český reprezentant a nyní trenér Milan Spěšný tu chystá Velkou cenu MS Bike Academy. Což je klub, kterému šéfuje.

„K trénování a klubovým starostem přidám organizování závodu. Těch zvlášť pro mladé jezdce není nikdy dost,“ vysvětloval Spěšný.

Závodní okruh situoval do svahů v okolí asfaltové dráhy a dalších sportovišť. Do míst, kde se v letech 2001 až 2004 konaly závody v cyklokrosu, které na Lopatárně organizoval jiný plzeňský cyklista Pavel Štícha. Poslední rok šlo dokonce o české mistrovství.

„Pavel Štícha pak cyklokrosy dělal o kousek dál u svatého Jiří. Součástí toho posledního na Lopatárně byly i závody na horských kolech a my jsme zase do programu vložili souboj na cyklokrosových kolech,“ sdělil Spěšný.

Přihlásit se je možné ještě v den závodu v místě startu od 8.00 hodin, nejpozději ale 30 minut před startem dané kategorie. Dění v 9.00 hodin zahájí souboje šestiletých kluků a mladších. Závod žen startuje ve 13.00, muži začnou svůj boj v 15.20 hodin.

SVAŤÁK PODRUHÉ

Stejný časový program jako v Plzni platí také pro nedělní osmý díl série Horská kola Svaťák. Jde o druhý ročník závodů v obci, kde vyrůstal nejlepší český biker současnosti a patron série Ondřej Cink. Pořadatelem je obec Újezd u Svatého Kříže za podpory Author Teamu Stupno. Více na www.pal-mtb.cz.

Jan Chmelík.
V nejlepším se má přestat, žertoval nad stažením ze hry Chmelík