Před rokem se akce pro veřejnost nabízející výběr ze tří běžeckých tras a k tomu závody pro děti zúčastnilo 1100 závodníků a minimálně stejná účast se čeká na startu i letos.

„Na půlmaraton je aktuálně registrováno před šest set závodníků, další čtyři stovky běžců jsou přihlášeny na Krajskou desítku a pětku,“ říká za organizátory Marie Černá s tím, že zázemí závodu bude znovu ve Škodalandu u Borské přehrady. Krajský půlmaraton tu odstartuje v 11.00 hodin.

Trať vede před Litice a Šlovice do Dobřan, kde je obrátka a zpět se běžci přes Lhotu a Valchu dostanou do cíle u Škodalandu. Limit na zdolání tratě je tři hodiny.

Dodatečně se přihlásit je možné ještě v sobotu v místě startu od 7.00 do 10.30 hodin. V 11.10 hodin startují Krajská desítka a pětka, v 10.00 a ve 12.00 hodin se běží dětské závody.

Krajský půlmaraton loni ovládli běžci z Keni. Silas Kiprono Too (čas 1:06:56 hod.) a Gladys Jepkurui Biwottová (1:19:18).

„Zatím jsou mezi přihlášenými jen japonští vytrvalci z týmu Daikin v čele s vítězem prvního ročníku Nobujuki Jamagučim,“ oznamuje Marie Černá.