Série postupně zavítá do dalších šesti koutů České republiky. První květnovou sobotu se zastaví i v Plzni a široké veřejnosti nabídne závody na 5 a 10 kilometrů i dětský běh. Důležitou součástí celého seriálu zůstává i podpora charitativních projektů.

Při své loňské premiéře přilákal seriál Run Tour na start bezmála čtyři tisícovky běžců všech věkových kategorií včetně dětí. Na podporu dětské kardiochirurgie v FN Motol v Praze bylo i za podpory Nadace České pojišťovny odvedeno bezmála 500 tisíc korun.

„Celý podzim jsme s běžci diskutovali, jak by měl seriál Run Tour vypadat, a celou řadu jejich nápadů jsme se rozhodli zapracovat," říká Milan Beneš, ředitel seriálu. „Nově rozdělíme starty závodů na 10 a 5 kilometrů. Ve startovním balíčku najde vždy prvních 700 přihlášených běžců na každý závod funkční triko Mizuno a nabízíme také výhodnější startovné pro ty, kteří poběží více závodů."

Při registraci online na www.run-tour.cz činí startovné pro závod na 10 km 350 Kč, poloviční distance stojí o stokorunu méně a děti přihlášené před závodem přes internet běží zcela zdarma. Z každého startovného bude odvedeno 50 Kč na charitu. K třem registracím pak běžci získávají automaticky další startovné zdarma.

„Přestože jsme loni s Run Tour začínali, dostali jsme se mezi nejvýznamnější běžecké akce u nás. Přivedli jsme k běhání ty, kteří si dříve na účast v závodech netroufali, a stejnou cestou chceme jít i letos," sděluje Milan Beneš.

Finále série se poběží 5. října v Praze na Ladronce. Více informací na www.run-tour.cz.